Chocolade tulband: kleine moeite, gróóts resultaat

Culy 19 okt 2014 Dessertrecepten

Deze chocolade tulband is één van die gerechten waar elke chocoladeliefhebber van geniet en makkelijk te maken is. Het recept is afkomstig van MyFoodBlog.nl

Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de boter en suiker samen totdat de suiker volledig met de boter is gemengd. Meng in een andere kom het meel, de cacao en het zout. In een volgende kom meng je de yoghurt en de melk.

Klop de eieren één voor één door het botermengsel heen. Meng de helft van het droge mengsel door het beslag, vervolgens de helft van het melkmengsel en herhaal dit totdat je een mooi glad mengsel hebt.

Giet het beslag in de vorm en dek de bovenkant af met aluminiumfolie. Bak in 55 minuten tot een uur gaar en check dit met een satéprikker. Laat de cake een half uur afkoelen en keer hem dan om op een draadrek.

DSC_1068

  • 200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 125 gram kristalsuiker
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 200 ml melk
  • 4 eieren
  • 220 gram zelfrijzend bakmeel
  • 35 gram cacao
  • Snuf zout
Reageer op artikel:
Chocolade tulband: kleine moeite, gróóts resultaat
Sluiten