Homemade briochebrood van Rutger

Culy 1 apr 2016 Recepten

Op zijn bakblog RutgerBakt.nl deelt Rutger van den Broek zijn favoriete bakrecepten. Wij mogen elke maand een heerlijk recept van hem delen. Dit keer: homemade briochebrood!

Begin met dit recept een avond van tevoren. Meng alle ingrediënten voor het deeg, behalve de boter, tot een soepel geheel en kneed het minimaal 10 minuten door. Voeg aan het eind van de kneedtijd de boter toe. Het deeg is vrij plakkerig, het kneden gaat daarom het makkelijkst met een mixer met deeghaken. Laat het deeg in een kom afgedekt 2 uur rijzen op een warme plaats.

Kneed het deeg kort door en laat het vervolgens een nacht rusten in de koelkast. Verdeel het deeg de volgende ochtend in 12 stukjes. Vet een springvorm met een diameter van 24 centimeter in en bekleed de bodem met bakpapier. Maak bolletjes van de deegstukjes en leg ze in de vorm. Laat het deeg op een warme plaats anderhalf tot 2 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de deegbolletjes met losgeklopt ei en bestrooi deze desgewenst met parelsuiker. Bak de brioche in 25 tot 35 minuten gaar en bruin. Dek het brood halverwege de baktijd af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant te donker wordt.

Rutger bakt brioche

Check gauw RutgerBakt.nl voor meer heerlijke recepten!

Voor het deeg:

  • 400 gram bloem
  • 90 gram melk
  • 1 eetlepel oranjebloesemwater (optioneel)
  • 4 eieren
  • 8 gram gedroogde gist
  • 8 gram zout
  • 60 gram suiker
  • 175 gram boter, op kamertemperatuur

Verder nodig:

  • Boter, om in te vetten
  • Bloem, voor het werkblad
  • 1 ei, losgeklopt
  • Parelsuiker, om te bestrooien (optioneel)
Reageer op artikel:
Homemade briochebrood van Rutger
Sluiten