Heerlijke hartige muffins met broccoli

Culy 3 mrt 2016 Lunch

Deze heerlijke hartige muffins met broccoli komen van de fijne blog Veggie very much. In een mum van tijd klaar en zo lekker!

Verwarm je oven voor op 180 graden. Stoom in 5 tot 7 minuten de roosjes broccoli beetgaar (in een stoompan of stoommandje) en mix die vervolgens met de eieren, de geraspte kaas, peper en zout in een mengkom met een staafmixer tot een gladde massa.

Gebruik aluminium- of siliconen vormpjes en bedek deze met bakpapier. Giet ze voor ongeveer 3/4 vol en snijd dan de tomaatjes door de helft en verdeel deze over de vormpjes. Snijd de geitenkaas in stukjes en verdeel deze ook.

Zet de vormpjes vervolgens in de oven en bak ze in zo’n 25 tot 30 minuten gaar. Check af en toe even, en zet je oven wat zachter als ze te snel verkleuren.

Als ze klaar zijn haal je ze met bakpapier en al uit de vormpjes en laat je ze even 5 minuten afkoelen zodat je ze daarna makkelijk uit het bakpapier kunt halen.

Heerlijke hartige muffins met broccoli2

Voor 6 muffins:

  • 6 eieren
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 150 gram broccoli, in kleine roosjes (en stengel in stukjes gesneden)
  • 1/2 theelepel zout en versgemalen zwarte peper
  • 12 (gekleurde) cherrytomaatjes
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • Bakpapier
Reageer op artikel:
Heerlijke hartige muffins met broccoli
Sluiten