Redactie
Redactie Dessertrecepten 1 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Schwarzwalder Kirsch tulband

We horen je al denken “tulband-cakes zijn super ouderwets!”. Klopt, maar dat maakt ze zeker niet minder lekker. Zo maakte Goddelijke Huisvrouw.nl onlangs deze Schwarzwalder Kirsch-variant met Kirsch, chocolade en kersenjam. Jum! 

Voor deze tulband gebruikten de maaksters een vorm met een inhoud van 2,3 liter, onder andere verkrijgbaar bij Dille & Kamille.

Verwarm je oven voor op 180 graden en vet de tulbandvorm goed in met boter. Klop de boter en suiker luchtig en voeg tijdens het mixen een voor een de eieren toe. Voeg als je een egaal en luchtig mengsel hebt ook de Kirsch en jam toe, en mix kort.

Spatel in drie delen het bakmeel en de cacao door het mengsel. Giet het beslag in de vorm en bak in 60-90 minuten gaar. Controleer de gaarheid door met een satéprikker in de cake te prikken. Als deze er schoon uitkomt is de cake goed. Laat de cake een kwartier in de vorm afkoelen en stort op een rooster om verder af te laten koelen.

Maak nu de ganache door op een zacht vuur de slagroom in een pannetje te verwarmen. Voorkom dat het begint te koken, hak de chocolade fijn en voeg toe aan de warme room. Blijf roeren en haal voordat de chocolade volledig is gesmolten de pan van het vuur. Ga door met roeren tot je een mooie, egale massa hebt.

Zet het pannetje in een laagje koud water om zo de ganache onder voortdurend roeren te laten afkoelen. Giet wanneer het zover is over de tulband en laat stollen. Versier eventueel nog met gesmolten melkchocolade en hagelslag.

Klop vlak voor het serveren de slagroom met de suiker lobbig en spuit in de kern van de taart.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.