Redactie
Redactie Diner 12 aug 2013
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: quiche met groene asperges, mozzarella & spekjes

Een heerlijke hartige taart uit Culy’s keuken: met groene asperges, mozzarella & spekjes.

Verwarm de oven vast voor op 175 graden.

Klop 4 eieren los met de crème fraîche en beetje gemalen Parmezaanse kaas. Dit is je basis. Bak de spekjes uit in een koekenpan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

Grill de asperges in een grillpan. Snijd twee tomaten in zo dun mogelijke plakjes. Meng de spekjes met het ei-crème fraîche mengsel.

Bekleed een quichevorm met bakpapier en bladerdeeg. Giet de spek-ei-crème fraîche-vulling op de bodem. Verdeel daarover de gegrilde asperges en plakjes tomaat. Maak af met stukjes gescheurde mozzarella.

Zet de quiche 45 minuten in de oven op 175 graden. Zet de oven dan op 100 graden en laat nog een kwartiertje erin staan.

Haal daarna voorzichtig eruit, wacht een minuutje (of twee) en haal, indien je een springvorm hebt gebruikt, de ring los. Snijd in mooie punten en serveer.

Photo 25-07-13 20 46 50Photo 25-07-13 20 51 13

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.