Culy Homemade: heerlijk bananenbrood / banana cake

Culy 8 jan 2014 Dessertrecepten

Bananenbrood, of eigenlijk bananencake: altijd goed. Het allerlekkerst met hele rijpe bananen! De textuur van deze cake zit tussen droog en crunchy en smeuïg. Oh, mogen we nog een plakje? 

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in.

Doe de bloem, bakpoeder en zout bij elkaar. Even mengen. Mix de zachte boter met de suiker in een andere kom.

Prak de bananen met een vork (hoe rijper de bananen hoe makkelijker dit gaat) en meng de losgeklopte eieren er door. Hoe fijner je de bananen prakt, hoe minder stukjes bananen je in de cake proeft.

Doe het banaan-ei-mengsel bij het suiker-boter-mengsel en meng goed door met een spatel of lepel. Nu doe je het bloemmengsel erbij. Weer even goed mengen.

Optioneel: Voeg, als je wilt, nog fijngehakte pecannoten of walnoten toe aan je bananenbrood. Ook pure chocolate chunks zijn hier erg lekker in.

Doe het mengsel in de ingevette cakevorm en zet in de oven.  Check na 45 minuten of hij gaar is door een satéprikker in te steken; als deze er schoon uit komt, is hij klaar. Anders nog even 5 minuutjes door in de oven. Enjoy!

Met dank aan Rik Verhees

IMG_6141IMG_6143

Met pecannoten

bananenbrood2 bananenbrood3

Met chocolate chunks

bananenbrood

Met nog meer chocolade chunks

  • 2 (normale grootte) rijpe bananen
  • 250 gram bloem
  • Theelepel bakpoeder
  • 115 gram zachte boter
  • 115 gram (bruine) suiker
  • 2 losgeklopte eieren
  • Snuf zout
  • Optioneel: Handvol pecannoten, grofgehakt
Reageer op artikel:
Culy Homemade: heerlijk bananenbrood / banana cake
Sluiten