Redactie
Redactie Dessertrecepten 8 jan 2014
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: heerlijk bananenbrood / banana cake

Bananenbrood, of eigenlijk bananencake: altijd goed. Het allerlekkerst met hele rijpe bananen! De textuur van deze cake zit tussen droog en crunchy en smeuïg. Oh, mogen we nog een plakje? 

Handig: zo maak je bananen snel rijp voor bananenbrood (in 30(!) minuten)

bananenbrood
Culy.nl

Zo maak je het bananenbrood

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in.

Doe de bloem, bakpoeder en zout bij elkaar. Even mengen. Mix de zachte boter met de suiker in een andere kom.

Prak de bananen met een vork (hoe rijper de bananen hoe makkelijker dit gaat) en meng de losgeklopte eieren er door. Hoe fijner je de bananen prakt, hoe minder stukjes bananen je in de cake proeft.

Doe het banaan-ei-mengsel bij het suiker-boter-mengsel en meng goed door met een spatel of lepel. Nu doe je het bloemmengsel erbij. Weer even goed mengen.

Optioneel: Voeg, als je wilt, nog fijngehakte pecannoten of walnoten toe aan je bananenbrood. Ook pure chocolate chunks zijn hier erg lekker in.

Doe het mengsel in de ingevette cakevorm en zet in de oven.  Check na 45 minuten of hij gaar is door een satéprikker in te steken; als deze er schoon uit komt, is hij klaar. Anders nog even 5 minuutjes door in de oven. Enjoy!

Met dank aan Rik Verhees

Ook handig: Bloem en gist op? 12 recepten die je zonder bloem en gist kunt bakken

Met chocolate chunks

Andere recepten voor bananenbrood

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.