Video: chocolade-pecan scones bakken met Ina Garten

Je mag ons áltijd wakker maken voor een verse, warme scone. En dan het liefst voor de chocolade-pecan scones die culinair schrijver Ina Garten bakt in deze video. De scones zijn een recept uit haar nieuwe boek Cook like a pro. En jij kunt ze nu zelf maken!

De beste scones van je leven

Ina: “Het is één van mijn favoriete recepten om te maken. Er is een techniek die ervoor zorgt dat je scones niet uit de oven komen als hockeypucks, maar als lichte, brosse scones.” Met Ina’s tips en trucs uit de video, bak je voortaan de beste scones van je leven.

Zo leert ze je bijvoorbeeld het belang van het goed afwegen van je ingrediënten en hoe je dat precies doet. Ook raadt ze je aan om de ingrediënten die in de scones gaan – in dit geval chocolade en pecannoten – door een beetje bloem te halen. Dat voorkomt dat ze naar de bodem van de scones zinken. Handig!

Carla and Ina Garten Make Chocolate-Pecan Scones | From the Test Kitchen | Bon Appétit

Carla is joined by the ultimate contessa Ina Garten to make chocolate-pecan scones. Scones can go one of two ways: they can turn out like hockey pucks or like light, flakey disks. Carla and Ina show you how to make the latter.

Chocolade-pecan scones bakken

Ina maakt de chocolade-pecan scones met een staande mixer. Handig: je hoeft dus niet zelf de boter door de bloem te wrijven! Toch worden haar scones heerlijk bros en luchtig. Het geheim zit ‘m deels in koude boter, die je in kleine blokjes toevoegt. Werk snel, zodat de boter niet smelt.

De Barefoot Contessa gebruikt verder room en vier grote (!) eieren in het beslag. Want “hoe groter de eieren, hoe beter je bakt”, aldus Ina. Door de chocolade in grove stukken te hakken, ontstaan er kleine plasjes chocolade in de scones. En dat maakt ze nou juist zo lekker. We kunnen niet wachten om ze te maken…

Meer over scones:

Chocolade-pecan scones van Ina Garten

Chocolade pecan scones bakken

Reageer op artikel:
Video: chocolade-pecan scones bakken met Ina Garten
Sluiten