Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 30 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Chocolade-pecan scones (bakken met Ina Garten)

Je mag ons áltijd wakker maken voor een verse, warme scone. En dan het liefst voor de chocolade-pecan scones die culinair schrijver Ina Garten bakt in deze video. De scones zijn een recept uit haar nieuwe boek Cook like a pro. En jij kunt ze nu zelf maken!

De beste scones van je leven

Ina: “Het is één van mijn favoriete recepten om te maken. Er is een techniek die ervoor zorgt dat je scones niet uit de oven komen als hockeypucks, maar als lichte, brosse scones.” Met Ina’s tips en trucs uit de video, bak je voortaan de beste scones van je leven.

Zo leert ze je bijvoorbeeld het belang van het goed afwegen van je ingrediënten en hoe je dat precies doet. Ook raadt ze je aan om de ingrediënten die in de scones gaan – in dit geval chocolade en pecannoten – door een beetje bloem te halen. Dat voorkomt dat ze naar de bodem van de scones zinken. Handig!

Chocolade pecan scones bakken

Chocolade-pecan scones bakken

Ina maakt de chocolade-pecan scones met een staande mixer. Handig: je hoeft dus niet zelf de boter door de bloem te wrijven! Toch worden haar scones heerlijk bros en luchtig. Het geheim zit ‘m deels in koude boter, die je in kleine blokjes toevoegt. Werk snel, zodat de boter niet smelt.

De Barefoot Contessa gebruikt verder room en vier grote (!) eieren in het beslag. Want “hoe groter de eieren, hoe beter je bakt”, aldus Ina. Door de chocolade in grove stukken te hakken, ontstaan er kleine plasjes chocolade in de scones. En dat maakt ze nou juist zo lekker. We kunnen niet wachten om ze te maken…

Meer recepten voor scones:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.