Makkelijke eenpersoons quiche met filodeeg, geitenkaas en spinazie

Culy 8 aug 2014 Diner

Een zelfgemaakte hartige taart of quiche is voor velen – ook voor ons – het ultieme comfort food. Rijkelijk gevuld met je favoriete vulling en smullen maar! Deze variant maak je per persoon, en vergt daardoor een stuk minder tijd om te maken en te garen. 

Haal het deeg uit de vriezer en laat de benodigde plakjes ontdooien. Vouw het pakketje voorzichtig uit elkaar. Snijd het deeg met een scherp mes doormidden en bewaar hiervan vijf plakjes. Bewaar de rest luchtdicht verpakt in de koelkast.

Fruit ondertussen de ui in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Voeg de knoflook samen met de spinazie toe en breng op smaak met voldoende zout en peper. Bak totdat de spinazie gaar en geslonken is, en laat vervolgens zo lang mogelijk uitlekken in een vergiet.

Verwarm je oven voor op 200 graden. Kluts in een kommetje het ei los en meng met de slagroom. Brokkel de geitenkaas hierboven en meng goed zodat je een gladde massa hebt. Breng op smaak met peper en zout.

Besmeer een laagje filodeeg met een kwastje met gesmolten boter, leg hierop een volgende laag deeg en herhaal tot de laatste plak. Leg hier het spinaziemengsel op, maar houd twee tot drie centimeter aan de randjes vrij. Giet of lepel voorzichtig het kaasmengsel er op (pas op dat het niet gaat lekken) en vouw de randjes naar binnen.

Bak de mini quiche in ongeveer twintig minuten gaar. Garneer met fijngehakte peterselie. Lekker met een tomaat-rucolasalade.

Culy Stock 0010 (1)

Voor 1 persoon:

  • 5 halve plakken filodeeg
  • 250 gram verse bladspinazie
  • 1 kleine witte ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 ei
  • 50 ml slagroom
  • 35 gram geitenkaas
  • 50 gram gesmolten roomboter
  • 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie
Reageer op artikel:
Makkelijke eenpersoons quiche met filodeeg, geitenkaas en spinazie
Sluiten