Redactie
Redactie Recepten 19 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

Kersen tulband

Georgina Hayden is de senior food stylist van Jamie Oliver. En nu heeft ze een eigen boek: Slow. Een prachtig kookboek waarin niet alleen de recepten centraal staan, maar waar het vooral draait om het hele proces van de voorbereidingen tot het koken tot het uiteindelijk samen opeten van de maaltijd. We mogen een lekker recept uit dit boek met jullie delen: voor een kersen tulband!

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de tulbandbakvorm in met boter (ik gebruik hierbij een bakkwastje om de boter in alle hoeken te kunnen smeren) en bestuif royaal met bloem. Klop overtollige bloem uit de bakvorm.

Ontpit de verse kersen, pureer ze in een foodprocessor met de maraschinokersen en zet weg.

Klop de boter en suiker door elkaar tot het mengsel bleek en luchtig is. Doe dit in de kom van een vrijstaande mixer of met een garde (als je sterke armen wilt). Klop de eieren er geleidelijk door, gevolgd door het amandelextract en zout. Doe de helft van de bloem en het bakpoeder erbij tot het net vermengd is, gevolgd door de melk. Vouw met een grote metalen lepel voorzichtig de rest van de bloem en het bakpoeder erdoor. Vouw de gemalen amandelen erdoor.

Doe een derde van het taartbeslag in de bakvorm. Schep een derde deel van de kersenpuree erbovenop en marmer de puree lichtjes door het beslag. Herhaal nog twee keer tot beide mengsels op zijn en zet de bakvorm in de oven. Bak 50-60 minuten, tot de tulband goudkleurig en gaar is. Laat 15 minuten in de bakvorm afkoelen, keer om op een rooster en laat helemaal afkoelen.

Strooi ondertussen het amandelschaafsel op een bakplaat en rooster 3-4 minuten in de oven tot het goudkleurig is. Laat afkoelen.

Maak de taart als volgt af: zeef de poedersuiker in een kom en roer er zoveel amaretto door tot het een dik glazuur is. Sprenkel het glazuur over de tulband en bestrooi met de geroosterde amandelen.

kersen tulband
Stirring Slowly

Slow van Georgina Hayden is nu te koop in de (digitale) boekhandel voor € 24,99.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.