Quiche met zongedroogde tomaatjes en rauwe ham

Culy 29 dec 2015 Diner

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: quiche met zongedroogde tomaatjes en rauwe ham.

Verwarm je oven voor op 200 graden en laat de bladerdeeg vellen ontdooien. Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de zongedroogde tomaat in kleine stukjes. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd vervolgens in kleine stukjes.

Verhit twee eetlepels olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en de knoflook. Klop in een kom het ei en de crème fraîche met een garde los. Breng op smaak met peper, ui en knoflook.

Vet een quichevorm in met boter en bekleed deze met het bladerdeeg. Prik vervolgens met een vork gaatjes in de bodem. Vul de vorm met het eierbeslag, zongedroogde tomaat, appel en Italiaanse ham. Bestrooi met geraspte kaas.

Plaats de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak ongeveer twintig minuten. Snijd de quiche met zongedroogde tomaatjes en rauwe ham in stukjes en serveer eventueel met een simpele salade.

Quiche met zongedroogde tomaatjes en rauwe ham

Voor 4 personen:

  • 2 goudreinetten
  • 90 gram Italiaanse rauwe ham
  • 70 gram zongedroogde tomaten
  • 3 eieren
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 vellen bladerdeeg
Reageer op artikel:
Quiche met zongedroogde tomaatjes en rauwe ham
Sluiten