Culy
Culy Dessertrecepten 21 nov 2015

Zoete zaterdag: sinaasappel-amandeltulband

Ter ere van het nieuwe boek van Rutger van den Broek, Bakbijbel, staan de komende zaterdagen in het teken van Zoete Zaterdag. Elke week een heerlijk zoet recept! Met vandaag: een sinaasappel-amandeltulband.

Verwarm de oven voor op 160 °C en vet een tulbandvorm in. Doe de suiker, boter, het vanille-extract, zout en de sinaasappelrasp in een kom en klop deze enkele minuten tot een romig geheel. Voeg één voor één de eieren toe, terwijl je doorklopt.

Als alle eieren zijn opgenomen spatel je de bloem, het amandelmeel en het bakpoeder door dit mengsel, probeer daarbij de luchtigheid te behouden. Spatel als laatste het sinaasappelsap door het beslag.

Doe het beslag in de tulbandvorm en bak deze in 60 tot 70 minuten goudbruin en gaar.

Laat de tulband 10 minuten afkoelen in de vorm en stort deze vervolgens op een rooster om verder af te koelen. Bestuif de afgekoelde tulband met poedersuiker.

Sinaasappel-amandeltulband

Over het boek

Het nieuwe boek van Rutger van den Broek (winnaar van het eerste seizoen van Heel Holland Bakt) heet Bakbijbel.

bakbijbel-omslag-3D

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken: van amandelspijs en bladerdeeg tot Italiaanse meringue en het konfijten van citrusschilletjes. Daarnaast biedt Bakbijbel meer dan 160 bakrecepten: van tijdloze klassiekers als appeltaart en kletskoppen tot friandises en pistachepavlova.

Het boek ligt nu in de (digitale) boekhandel voor € 29,99. Tip: elke week geeft Rutger een exemplaar van zijn Bakbijbel weg via facebook.com/rutgerbakt.

Rutger6∏Fotografie Harold Pereira
Beeld: Harold Pereira

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Zoete zaterdag: sinaasappel-amandeltulband
Sluiten