Redactie
Redactie Inspiratie 20 mei 2014
Leestijd: 1 minuut

Bakken in een tulbandvorm: 3 tips voor perfectie

Een tulband is een klassieke vorm om cake in te bakken; je moeder of oma had er vast eentje in een keukenlade liggen. Nog steeds wordt ook door banketbakkers deze vorm veel gebruikt. Maar welke vorm is nu het beste en hoe zorg je dat je cake er netjes uitkomt?

1. Kies het juiste materiaal. Tegenwoordig zijn er tulbandvormen met anti-aanbaklaag te koop, bijvoorbeeld bij Dille & Kamille of Oldenhof. Ideaal, want dat helpt je cake veel beter te lossen. De gewone, vertinde variant moet je dan ook veel beter invetten. Nog handiger, maar even wennen, is een tulbandvorm gemaakt van siliconen, bijvoorbeeld deze.

Schermafbeelding 2014-04-22 om 16.38.57IMG_8526Flexibakvormtraditioneletulband

2. Invetten! Ook al gebruik je een vorm met een anti-aanbaklaag of gemaakt van siliconen, invetten blijft super belangrijk om de cake mooi eruit te krijgen. Inkwasten met gesmolten boter werkt, maar bakspray werkt nog veel beter. Gewoon te koop in de supermarkt! Je kunt de ingevette vorm ook nog even bloemen; 1 of 2 eetlepels bloem erin (na het invetten!) en ronddraaien totdat de gehele vorm bedekt is.

3. Laat de taart helemaal afkoelen in de vorm. Wees niet ongeduldig; als je te vroeg de cake wil lossen, kan hij scheuren, breken of erger nog: compleet vast komen te zitten. Netjes op een rooster laten afkoelen dus, en daarna voorzichtig lossen.

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.