Redactie
Redactie Gevogelte 6 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Klassieke bladerdeegpasteitjes met kippenragout

Een tikje ouderwets, maar wat kan een bladerdeegpasteitje gevuld met ragout toch lekker zijn. In dit recept worden kippenvlees en -bouillon gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook Hollandse garnalen, paddenstoelen of rundvlees gebruiken. It’s up to you! 

De ragout begint met het maken van een roux. Dit bestaat uit gelijke delen gesmolten boter en bloem, die je samen nog een paar minuutjes ‘bakt’. Het moet een egale massa zijn die loslaat van de pan.

Giet de nog hete bouillon al roerend bij de roux totdat je bijna de gewenste dikte hebt. Hak de peterselie fijn. Breng de ragout op smaak met peterselie, zout, peper, worcestershiresaus en room. Snijd de kip in stukjes, voeg toe aan de ragout en houd warm op laag vuur.

Gebruik kant-en-klare pasteibakjes of maak ze zelf. Verwarm hiervoor de oven voor op 200 graden en laat het bladerdeeg ontdooien. Steek met een (al dan niet gekartelde) kookring rondjes uit de plakjes deeg. Leg de helft apart en gebruik een kleinere ring om cirkels deeg te maken wat uiteindelijk de randjes zullen worden. Je houdt nu stukjes deeg over, deze kun je bestrooien met kaas en bakken als snack voor tijdens de borrel.

Bestrijk de randen van de rondjes deeg met een beetje water. Leg hierop de ‘randjes’ en bestrijk eventueel met los geklopt ei. Bak ze op een met bakpapier beklede bakplaat in 15 minuten goudbruin. Vul de bakjes met de nog warme ragout en eet smakelijk!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.