Hartige galette met tomaat, rode ui en geitenkaas

Op een warme zomerse dag is een gemakkelijke maaltijd die niet al te zwaar is wel zo fijn. Deze hartige galette is werkelijk de zomer op je bord. Zoek een paar mooie, maar vooral smaakvolle tomaatjes uit. Honingtomaatjes of kleine snoeptomaten zijn hiervoor ideaal. Het fijne van een galette is dat de puurheid van de ingrediënten echt naar boven komen. Het is dan ook echt compleet iets anders dan een hartige taart, waarbij de vulling vaak wordt vermengd met een ei-roommengsel. Ook handig: je schuift ‘m snel in de oven en die doet het meeste werk. Kun jij ondertussen een lekker fris drankje inschenken en van de zon genieten!

Dit recept is van Tessa van de blog PaTESSerie. Tessa bakt de sterren van de zoete hemel en deelt op haar blog allerlei bakrecepten, maar geeft ook handige baktips en veel bakinformatie. En ze is dol op recepten met chocolade, dus drie keer raden wat je er vaak tegenkomt. Maar deze keer bakt Tessa hartig en wel een hartige galette met tomaat, rode ui en geitenkaas.

hartige galette met rode ui

Recept voor hartige galette met tomaat, rode ui en geitenkaas

Verwarm de oven voor op 190 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat.

Halveer de ui en snij deze in dunne ringen. Fruit de ui op laag vuur met een beetje tijm totdat de ui glazig is. Blus af met een scheut balsamico azijn. Zet apart en laat iets afkoelen.

Snij de tomaten in kleine stukjes, de paprika in dunne schijven en knijp de knoflook door de pers. Doe alles in een kom. Voeg het ui-mengsel toe en de rest van de tijmblaadjes (hou nog een klein beetje achter) en breng op smaak met wat olijfolie, peper en zout.

Roer ondertussen de geitenkaas los met wat peper en zout. Leg het deeg op de bakplaat en verdeel de geitenkaas erover. Laat rondom ca. 3-4 centimeter van de rand vrij.

Verdeel het tomaten-uimengsel over de geitenkaas en vouw de leeg gelaten deegranden naar binnen over het tomatenmengsel. Bestrijk de randen met losgeklopt ei en strooi daar wat tijmblaadjes en grof zout over.

Schuif de hartige galette in de voorverwarmde oven en bak in ca. 25 minuten gaar en goudbruin. Serveer de galette warm met een lekkere groene salade erbij.

Deze zijn ook heerlijk

Wat eten we vandaag?

Ontvang dagelijks de lekkerste recepten in je inbox

Reageer op artikel:
Hartige galette met tomaat, rode ui en geitenkaas
Sluiten