Marokkaanse kip pasteitjes

Culy 28 feb 2017 Recepten

A simple table is het heerlijke kookboek van kok en foodstylist Michele Cranston. Je vindt hierin ruim 100 recepten; van een snelle kom pasta tot een feestmaaltijd. Wij mogen alvast een recept delen voor Marokkaanse kip pasteitjes.

Snijd de kippendijen in stukjes. Doe de bloem en komijn in een schone plastic zak en voeg wat zeezout en vers gemalen zwarte peper toe. Doe alle stukjes kip in de zak en bedek ze met de bloem. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur en bak de kip in 5 min. rondom goudbruin. Doe dit in porties en zet de gare kip apart.

Hak de korianderstelen fijn en doe ze met de prei, wortel en chilipeper in de pan. Bak alles 3-4 minuten, tot de prei zacht is; doe dan de kip weer in de pan. Schenk de bouillon erbij en breng deze aan de kook. Draai het vuur laag en laat het geheel zonder deksel 30 min. koken, tot het dik en ingekookt is. Haal de pan van het vuur en roer de citroenschil erdoor met wat grofgehakte koriander.

Schep het mengsel in vier kleine ovenschaaltjes of ramekins met een inhoud van 250 ml. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg een vel filodeeg op een schone snijplank en bestrijk het met wat gesmolten boter. Strooi wat za’atar over het filodeeg en leg er nog een vel filodeeg op. Bestrijk weer met boter, bestrooi weer met za’atar en leg er weer een vel deeg op. Herhaal dit tot het deeg op is.

Snijd het deeg in vier cirkels die iets groter zijn dan de ovenschaaltjes. Leg op elk pasteitje een deegcirkel en duw het bij de randen naar binnen. Bestrijk het met wat boter en strooi er wat sesamzaad over. Bak de pasteitjes in 20 minuten goudbruin. Serveer de kip pasteitjes met gestoomde sperziebonen of een salade.

A simple table ligt vanaf nu in de (digitale) boekwinkel voor € 24,99.

Voor 4 personen:

  • 500 gram kippendijen, ontbeend en zonder vel
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 gram verse koriander
  • 1 prei, alleen het witte deel, afgespoeld en in dunne ringen
  • 2 wortels, geschild en in blokjes
  • 1 groene chilipeper, zonder zaad en in dunne ringen
  • 250 ml kippenbouillon
  • 2 theelepels fijngehakte schil van een ingelegde citroen
  • 6 vellen filodeeg
  • 50 gram boter, gesmolten
  • 1 eetlepel za’atar
  • 1-2 theelepels sesamzaad
  • 4 kleine ovenschaaltjes met een inhoud van 250 ml
Reageer op artikel:
Marokkaanse kip pasteitjes
Sluiten