Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 12 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… het kerstmenu van het Conservatorium Hotel in Amsterdam

It’s beginning to look a lot like Christmas… zéker bij het Conservatorium Hotel in Amsterdam. In deze tijd van het jaar is het bekende hotel op zijn állerfeestelijkst. Culy kreeg een voorproefje van het kerstmenu van het Conservatorium Hotel tijdens een Christmas lunch in de Brasserie.

Als je nog een culinaire bestemming zocht voor de feestdagen, is het Conservatorium Hotel beslist een aanrader. Alleen al vanwege de imposante kerstboom (met wel 1500 kerstballen) en de feestelijke sfeer die er in het hotel hangt. Maar de echte foodie weet ook allang dat het ook gastronomisch één groot feest is bij deze hotspot.

Kerstmenu Conservatorium Hotel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Het kerstmenu van het Conservatorium Hotel

Met de feestdagen zou je bijvoorbeeld kunnen gaan dineren bij restaurant Taiko (één van Culy’s favorieten) in het hotel. Zo serveert Taiko op 24,25 en 26 december een indrukwekkend zes gangenmenu met bijvoorbeeld hun black cod (zwarte kabeljauw) met miso, kastanje en een umamirijke pizza met zeegroenten.

Ook hun gerecht van ree op Kantonese wijze is fantastisch: zowel klassiek als Aziatisch, geserveerd met rodekool, kweepeer en dim sum met biologische foie gras. Liever een vegetarisch menu? Dat is op aanvraag beschikbaar.

Op oudejaarsavond serveert Taiko weer een compleet ander menu, met toffe gerechten als king crab met groene curry (hot & cold) en dim sum en Hida Wagyu beef met zwarte truffel, okonomiyaki-spruitjes, silken tofu met bio foie gras en umeshu (Japanse likeur).

Kerstmenu Conservatorium Hotel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy
Kerstmenu Conservatorium Hotel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Winter Wonderland

Ook in de Brasserie is het volop kerst. Neem plaats naast de kerstboom op 25 of 26 december (lunch of diner) en trakteer jezelf op een voorgerecht van Alaskan king crab met vingerlimoen, Oscietra kaviaar en avocado.

Het dessert ter afsluiter zal alleen maar ooh’s en aah’s oproepen (net als bij ons aan tafel). Dit ‘cadeautje’ bevat ondermeer een koekje van kaneel, bittere chocolade, mandarijn en pistache.

Ook op oudejaarsavond serveert Brasserie een speciaal menu van vier gangen. Om het nieuwe jaar als een echte foodie in te luiden…

Kerstmenu Conservatorium Hotel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy
Kerstmenu van het Conservatorium Hotel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Een culinaire kerst

Dikke aanraders dus, als je ‘t ons vraagt. Vergeet niet om te reserveren via www.exploretock.com/taiko en www.exploretock.com/brasserieconservatoriumhotel.

Het adres van het Conservatorium Hotel:

Van Baerlestraat 27 in Amsterdam

Wat gaan we doen met kerst?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.