Culy Homemade: bananenbrood zonder ei (maar mét walnoten en chocolade)

Culy 19 jun 2016 Dessertrecepten

Bananenbrood zonder ei? Is Culy op de vegan tour gegaan?! Nee, helemaal niet, maar we hadden toevallig geen eieren in huis. En als je om elf uur ‘s avonds opeens de drang hebt om bananenbrood te bakken, verzin je gewoon een oplossing. Et voilà: perfect, smeuïg bananenbrood zonder ei (maar mét walnoten en chocolate chips!).

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een cakevorm in.

Prak de 3 rijpe bananen fijn. Je kunt dit ook met een (staande) mixer doen, dan worden ze helemaal mooi zacht. Zet dit even opzij.

Mix de boter en kristalsuiker tot een mooi romig mengsel. Voeg de bloem toe (voor een perfect resultaat zeef je de bloem eerst), de baking soda en het zout. Mix kort maar goed door. Voeg dan de geprakte bananen toe en mix verder. Voeg tot slot de grof gehakte walnoten en de chocolate chips toe en meng goed.

Doe het cakebeslag in de ingevette vorm en bak 1 uur op 170 graden. Check of hij gaar is door een satéprikker in te steken; als deze er (redelijk) schoon uit komt, is hij klaar. Anders nog even 5 minuutjes langer in de oven.

bananenbrood0001 bananenbrood0002

  • 3 heel rijpe bananen
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 115 gram zachte boter
  • 200 gram kristalsuiker
  • Snuf zout
  • Handvol walnoten, grofgehakt
  • 40 gram chocolate chips
Reageer op artikel:
Culy Homemade: bananenbrood zonder ei (maar mét walnoten en chocolade)
Sluiten