Claire de Court
Claire de Court Inspiratie 12 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

32 x inspiratie voor een vegetarisch voorgerecht met kerst

Vegetarisch koken met kerst kan een flinke uitdaging zijn. Het begint natuurlijk met een voorgerecht (of amuse). Met deze inspiratie zorg jij ervoor dat je een heerlijk vegetarisch voorgerecht op tafel zet. En stiekem zitten er ook wat lekkere vegan recepten bij.

Met een vegetarisch voorgerecht kun je iedereen blij verrassen, ook de carnivoren. Er zijn zoveel lekkere gerechten om te maken. En lucky you, wij hebben er een hoop! Welgeteld 30, in dit lijstje. En ze zijn minstens zo lekker als gerechten met vlees.

Soepjes om van te smikkelen

Soep kan dienen als een perfect vegetarisch voorgerecht. Het kerstdiner met soep beginnen is heerlijk: het vult niet al te erg en het is lekker makkelijk. Bovendien kan je soep ideaal opwarmen, dus je kan het van tevoren klaarmaken!

recept voor kerst van aardperensoep
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Gezellige hapjes

Hoe leuk is het om meerdere kleine hapjes te maken als voorgerecht? Ook hier kun je het easy vega maken. Leuk idee: maak meerdere recepten en laat je gasten zelf pakken wat ze lekker vinden. Een bere gezellig vegetarisch voorgerecht!

Kaas, kaas en nóg eens kaas

De volgende vega voorgerechten draaien om… kaas. Waarom hoeven we denken wij niet uit te leggen. Kaas is niet alleen goddelijk, maar ook ontzettend divers. Met zo’n vegetarisch voorgerecht maak jij al je gasten blij.

Koude gerechten in vega-stijl

Koude vegetarische voorgerechten zijn the bomb! Je maakt ze van tevoren klaar, dus minder stress. Mega lekker zijn ze natuurlijk ook, dus twee vliegen in één klap.

Bron: Culy.nl

Verrassende binnenkomers

Tot slot hebben wij nog een paar leuke recepten voor als je het echt speciaal wilt maken. Deze vegetarische voorgerechten zie je niet elke dag en zijn daarom extra bijzonder!

Meer lekkers voor kerst

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.