Redactie
Redactie Diner 9 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Klassieke bloemkoolsoep

Scandinavisch Comfort Food is het heerlijke boek van Trine Hahnemann. In dit koobkoek vind je ruim 130 fijne Scandinavische familierecepten, waaronder deze comforting bloemkoolsoep. Maken, dus!

“Deze soep is zeer geschikt als voorgerecht, maar ook als hoofdmaaltijd op een doordeweekse dag. Het is lekker om er zelfgebakken brood bij te geven om in de soep te dippen.

Alle soepen kunnen worden opgepept met croutons, kruiden, specerijen, noten of andere heerlijkheden. Gegrilde garnalen zijn ook heerlijk bij deze bloemkoolsoep!”

Het bloemkoolsoep recept

Snijd de bloemkool, aardappelen en ui in grove stukken. Doe in een grote pan met de knoflook, de boter en de helft van de olijfolie. Verwarm langzaam tot de groenten beginnen te sissen. Giet het water erbij en voeg de laurierblaadjes en wat zout en peper toe. Doe het deksel op de pan en breng het water aan de kook. Zet het vuur zacht en laat 10-15 minuten doorkoken.

Verwijder de laurierblaadjes, voeg de room toe en pureer tot een gladde massa. Laat weer warm worden. Doe er eventueel wat extra water bij om de juiste consistentie te verkrijgen.

Smelt ondertussen de boter in een koekenpan en bak er de kappertjes, amandelen en broodkruimels in. Strooi dit voor het serveren over de soep en leg er wat waterkers op.

bloemkoolsoep
Foto: Columbus Leth

Scandinavisch Comfort Food van Trine Hahnemann ligt nu in de (digitale) boekwinkel voor € 29,99.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.