Redactie
Redactie Diner 11 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Deze mini quiches zijn het perfecte borrelhapje

Spontaan gasten over de vloer of organiseer je een diner en wil je een gezellige amuse vooraf maken? Deze mini quiches zijn het perfecte borrelhapje.

Bodem

Zorg dat je goede mini quichevormpjes hebt, liefst exemplaren met een los bodempje die je eruit kunt duwen. Je kunt ook een muffintray gebruiken, maar hierdoor worden je quiches wel een stuk hoger (en machtiger) en zul je ze langer moeten bakken.

Maak zelf hartig taartdeeg (kijk hier voor ons basisrecept voor hartige taartdeeg) of koop kant-en-klaar deeg van goede kwaliteit in de supermarkt (vers of uit de vriezer). Snijd het deeg in vierkanten die royaal in je vormpjes passen.

Bak het deeg in de vormpjes ongeveer 10 minuten blind voordat je de vulling erin doet.

Vulling

Een klassieke basis voor de quichevulling bestaat uit eieren en melk of slagroom. Houd voor ongeveer 8 mini quiches (vormpjes van ø 10 cm) 4 eieren en 480 milliliter melk of room aan.

Verder kun je naar hartelust variëren met de vulling. Ga voor uitgebakken spekjes en geraspte kaas voor een Lorraine, houd het vega met cherrytomaatjes of gegrilde groenten of kies verschillende sterke kazen, zoals gorgonzola. En vergeet de kruiden niet!

Tip: sommige ingrediënten zul je van tevoren moeten bakken (zorg dat ze niet te nat zijn als je ze verwerkt in de vulling).

Leg alle ingrediënten in de voorgebakken bodempjes en giet hier voorzichtig het ei-zuivelmengsel over. Maak eventueel af met geraspte kaas.

En dan is het afbakken! Houd ongeveer 15 minuten aan op 180 ºC. Hoe hoger je quiches, hoe langer ze moeten, dus check ze goed.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.