Crostini met aubergine & munt

Culy 25 aug 2016 Recepten

Een heerlijk borrelhapje van Bénine van de foodblog Benines Kitchen: crostini met aubergine & munt. Volgens haar zo absurd lekker, als in, laat-het-avondeten-maar-zitten-want-het-is-zo-lekker.

Zet een grillpan op een hoog vuur en doe hier een flinke scheut olie in.

Snijd de aubergine in plakjes en grill ze in de pan zodat ze een lekker kleurtje krijgen en zacht worden, herhaal dit tot alle plakjes gegrild zijn.

Ondertussen maak je een soort dressing door in een kom 3 eetlepels olijfolie te mengen met 1 eetlepel witte wijnazijn. Pers een teentje knoflook uit en voeg dit aan de kom toe. Snijd vervolgens de munt fijn en doe dit ook bij de dressing en klop met een vork door elkaar.

Wanneer de aubergines klaar zijn, leg je alle plakjes op een bord en giet je de dressing er overheen en laat je het er goed in trekken. Doe dan de granaatappelpitjes erbij.

Snijd daarna het stokbrood in dunne sneetjes en bak ze in de grillpan op (met wat olie) totdat donkere strepen zich op het brood vormen, haal het brood eruit wanneer ze aan beide kanten lekker knapperig zijn.

Beleg elke crostini met de aubergine en maal er dan wat peper en zout over. Snijd eventueel nog wat verse munt en verdeel over de crostini’s voor een extra mooi effect.

Crostini met aubergine munt

Voor 14 crostini's:

  • 1/3 stokbrood
  • Olie om in te bakken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • Klein bosje munt
  • 30 gram granaatappelpitjes
  • Peper en zout
Reageer op artikel:
Crostini met aubergine & munt
Sluiten