Culy
Culy Lunch 6 jan 2013

Culy homemade: romige vega spinaziesoep

Lekker veggie en gezond: spinaziesoep. Serveer voor een uitgebreide maaltijd met een paar sneetjes knapperig speltbrood met auberginemousse (baba ghanoush) en een salade van avocado en verse kiemen. Deze koop je bij de groentenboer, natuurwinkel of Marqt.

Verhit de boter in een soeppan. Fruit de ui 5 min. Voeg de bloem toe en bak nog 5 min. of tot het mengsel begint te kleuren. Voeg de bouillon, 500 ml water en de slagroom toe. Snijd de aardappel in kleine blokjes en voeg toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken.

Neem de pan van het vuur. Voeg de spinazie toe aan de soep. Laat 1 min. slinken en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Verdeel de soep over 4 kommen of borden. Serveer eventueel met croutons.

Stock

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy homemade: romige vega spinaziesoep
Sluiten