Rucola-spinaziesoep met doperwtjes en dragon

Culy 8 sep 2016 Diner

Een heerlijk recept van Power Beauty Food: een vegetarische rucola-spinaziesoep met doperwtjes en dragon.

Wil je dagelijks ons recept van de dag in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Snijd de aardappelen en bosuitjes in kleine stukjes en doe het samen met de de doperwten en bouillon in een soeppan. Breng aan de kook en laat het ongeveer 12 minuten zachtjes koken.

Voeg de spinazie, gesneden rucola, een snufje zout en de dragon toe en laat nog 2 minuten koken. Zet het vuur uit en roer drie eetlepels crème fraîche door de soep. Pureer de soep met een staafmixer tot er een egale soep ontstaat. Serveren met de rest van de crème fraîche.

Een heerlijke soep op een warme dag! Lekker om erbij te serveren zijn deze pesto broodswirls.

spinaziesoep

Voor 4 personen:

  • 1 liter groentebouillon
  • 260 gram kruimige aardappels
  • 120 gram rucola
  • 120 gram verse spinazie
  • 3 bosuitjes
  • 140 gram diepvries doperwten
  • 1 eetlepel dragon
  • Snufje zout
  • 80 ml crème fraîche
Reageer op artikel:
Rucola-spinaziesoep met doperwtjes en dragon
Sluiten