Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 13 dec 2019
Leestijd: 5 minuten

Culy ontdekt… het wildarrangement en slapen bij hotel Mooirivier in Dalfsen

Bij zowat niemand van de Culy-redactie deed Dalfsen tot voor kort een belletje rinkelen. Maar sinds Culy’s Winnie naar Dalfsen mocht om er in hotel Mooirivier een tijdelijk wildarrangement te proeven, is daar verandering in gekomen. Het enthousiasme over Hotel Mooirivier (inclusief Dalfsen en omgeving) is inmiddels bij het hele team bekend…

Met z’n tweeën komen we op zaterdagmiddag aan in hotel Mooirivier. Als deel van de Into The Wild-formule wacht ons een viergangenmenu, een overnachting en een ontbijt. Het regent en het waait hard, maar iets in ons zegt dat we het binnenin deze luxehoeve ook wel naar onze zin zullen hebben.

Hotel Mooirivier Dalfsen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Aankomen in Mooirivier

Is het de charmante hoevestijl langs de buitenkant, is het de stijlvolle maar knusse inrichting binnenin, is het het warme onthaal van de medewerkers? We weten het niet goed, maar vanaf moment één weten we gewoon: hier zit je goed.

In de kamer die we krijgen is het muisstil, een zalig contrast met de slaapkamer aan de Amsterdamse tramlijn die we gewend zijn. Daar wachten ons twee huisgemaakte macarons op: een klein gebaar dat meteen de toon zet voor het culinaire feest dat ons te wachten staat.

De sfeer in Mooirivier

Het interieur in Mooirivier is niet overdadig, maar ademt – net als de omliggende natuur – veel rust uit. Dat wil niet zeggen dat het saai is, want zodra je door het gebouw loopt zie je overal fraaie interieurelementen opduiken die knipogen naar de natuur.

Wildarrangement Mooirivier
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Onze kamer is sober aangekleed maar biedt alles wat we nodig hebben: een comfortabel bed, een luxueuze regendouche, een ligbad en een koffiehoekje. Ook de lounge is benoemenswaardig: een imposante ruimte met een gigantische kerstboom, een knetterend haardvuur en overal banken waar je lekker in kan neerploffen.

Heel anders dan klassieke hotellobby’s met koele leren sofa’s, voelt deze ruimte eerder aan als het verlengstuk van onze slaapkamer.

Hotel Mooirivier Dalfsen
Winnie Verswijvel voor Culy

Borrelen in de bar

Gezien het slechte weer ruilden we een winterwandeling in voor een bezoekje aan de bar. We mijmeren er een beetje weg bij het haardvuur, we bewonderen de huisgemaakte gingerbreadkoekjes in de kerstbomen en we laten ons adviseren door de barman bij onze keuzes.

In de formule van het wildarrangement zit een kaasplankje met wijn inbegrepen. Wij kozen echter om in de plaats de gambakroketjes met gember-mayo en de sardientjes in chili-olie uit te testen en bij wijze van voorproefje op wat later zou komen, was dat absoluut een goede keus.

Hotel Mooirivier Dalfsen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Het wildarrangement bij Mooirivier

Nu goed, de trots van het wildarrangement zit ‘m natuurlijk in het viergangen menu met (wild)creaties van de chef. We begaven ons die avond dan ook maar wat graag naar het stijlvolle restaurant om er de avond in te zetten met een glas bubbels.

Het voorgerecht was een soep van groene linzen met pulled duck en steranijs. Met die goddelijk malse stukjes pulled duck krijgt zo’n nederig linzensoepje plots iets heel chique. Wat ons betreft had de steranijs nog iets meer mogen doorsmaken, maar desalniettemin was dit een geniale combinatie die ons tot de laatste lepel kon enthousiasmeren.

Mooirivier
Born: Winnie Verswijvel voor Culy

Daarna kwam het tweede gerecht: open ravioli van paddenstoelen met knolselderij, jus van eekhoorntjesbrood en extra Parmezaan. Dat klinkt al als de hemel op aarde en we kunnen je verzekeren: dat was het ook. Qua presentatie deed het ons een beetje denken aan een romig champignonsoepje maar het smakenpalet was veel verfijnder dan dat.

De paddenstoelen proefden alsof ze diezelfde dag nog geplukt waren en het nootachtige van de knolselderij zorgde voor een mooie balans met de zoute kaas. En oh ja: de pasta was zo lekker dat je ‘m haast voelde smelten in je mond: flinterdun en kakelvers.

Van de aangepaste wijn die bij deze gang geserveerd werd, dromen we nu trouwens nog. De Spaanse witte wijn had toetsen van passievrucht (die je heel duidelijk kon waarnemen) en noot. Hebben we hier een nieuwe favoriete wijn? De kans is groot.

Wildarrangement Mooirivier
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Maar goed, op naar het hoofdgerecht, waarbij we deze keer een glas rood uit Californië kregen. Het hoofdgerecht bestond uit hertenrug met rode wijnsaus, crème van pastinaak, spruitjes en gegrilde pastinaak. De hertenrug was natuurlijk het paradepaardje van dit bord. Terecht ook, want het vlees was koninklijk doorbakken en zo mals dat je na één hap onmiddellijk hunkerde naar een tweede.

Om je een idee te geven: mijn gezelschap werd zó enthousiast van dit gerecht dat ‘ie maar bleef azen op mijn laatste stukje. Tevergeefs, dat snap je.

Wildarrangement Hotel Mooirivier Dalfsen
Winnie Verswijvel voor Culy

En dan was er nog het dessert. En hoewel we nog met ons hoofd bij het hoofdgerecht zaten, was dat alweer een schot in de roos. De combinatie van mandarijn, speculaas, pompoen en roomkaas deed ‘t gewoon verrassend goed, zowel qua smaak als qua textuur (die flinterdunne rolletjes van pompoen!).

Wildarrangement Hotel Mooirivier Dalfsen
Winnie Verswijvel voor Culy

Is het nog nodig om te vermelden dat we in hogere sferen weer naar onze hotelkamer keerden?

Ontbijten in Mooirivier

De winterse gezelligheid die de avond ervoor serieus in onze kleren was gekropen, zette zich ‘s ochtends gelukkig gewoon voort. Aan het ontbijtbuffet zagen we veel toffe, lokale producten (met bijvoorbeeld hagelslag van Hagelswag en granola van TLANT).

Zo’n buffetformule met warme eitjes, fluffy American pancakes (met bacon!), croissantjes en jus d’orange heeft iets uitermate gezellig an sich. Ook hier hebben we dan ook optimaal genoten, al waren we het erover eens dat het niveau van het avondrestaurant nog een flink stuk hoger ligt.

Hotel Mooirivier Dalfsen
Winnie Verswijvel voor Culy

Na al dat eten moesten we even bijkomen. Het liefst van alles deden we dat natuurlijk in de frisse natuur, maar helaas liet het weer dat nog steeds niet toe. Als alternatief zochten we het haardvuur op in de knusse lounge om er wat te lezen.

We kunnen je verzekeren: dat is een waardige vervanger, en we raden iedereen aan om hetzelfde te doen.

Wildarrangement in Mooirivier boeken

Wil je zelf een keer de winterse aroma’s van de jacht opsnuiven? Het wildarrangement loopt nog tot en met 15 januari, dus snel zijn is de boodschap. De formule is te boeken via de website.

Adres Hotel Mooirivier

Oude Oever 10
7722 VE Dalfsen

Hotel Mooirivier Dalfsen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer winter vibes

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.