Redactie
Redactie Recepten 12 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: kaasfondue in een brood

Dit recept voor kaasfondue in een brood is ideaal voor een romantische avond voor twee, maar ook tijdens een gezellige avond met vrienden. Dip de krokante stukjes brood in de zachte Camembert en geniet! 

Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijd de bovenkant van het brood (bewaar het ‘kapje’) en leg de Camembert zonder verpakking op het brood. Maak met een broodmes inkepingen in het brood langs de kaas zodat je de vorm als het ware markeert.

Haal de Camembert van het brood en pluk het binnenste deel uit het brood. Kijk of de camembert er volledig in past en haal eventueel nog extra brood weg. Leg nu het kaasje in het gat in het brood.

Maak met een scherp mesje inkepingen in de Camembert tot je een soort ruitpatroon hebt. Sprenkel een deel van de tijm over de kaas. Snijd reepjes van het kapje brood (de bovenkant) en besprenkel met olijfolie en tijm. Breng ook de rand brood om de Camembert op smaak met olijfolie en tijm.

Plaats zowel het hele brood als de reepjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 15-20 minuten, totdat het brood goudbruin is en de kaas zacht. Dip nu met de krokante reepjes brood in de gesmolten Camembert en breek eventueel extra brood af van de korst.

kaasfondue in een brood
kaasfondue in een brood Culy.nl

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.