Crostini’s met geroosterde pompoen en geitenkaas

Culy 18 dec 2014 Diner

Een heerlijk hapje voor tijdens de borrel of als amuse: crostini’s met geroosterde pompoen en geitenkaas. Op smaak gebracht met een beetje verse rozemarijn. Jum! 

*Tip: sommige supermarkten verkopen in plakjes gesneden stokbrood. Ideaal voor het maken van crostini’s.

Verwarm je oven voor op 200 graden. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Meng met twee à drie eetlepels olijfolie, peper en zout. Hak de rozemarijn grof en meng door de pompoen.

Bak de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat gedurende ongeveer twintig minuten, totdat de stukjes gaar zijn.

Rooster ondertussen in de oven of in een droge grillpan de plakjes brood. Besprenkel met een paar druppels olijfolie. Breek de geitenkaas in kleine stukjes.

Leg op elke crostini een eetlepel van de pompoen met daarop een beetje geitenkaas naar smaak. Garneer eventueel met een takje rozemarijn.

crostini pompoen stock

  • 1 wit stokbrood, in plakjes gesneden
  • 1 flespompoen
  • 200 gram geitenkaas
  • 3 eetlepels rozemarijn + extra ter garnering
  • Olijfolie, peper en zout
Reageer op artikel:
Crostini’s met geroosterde pompoen en geitenkaas
Sluiten