Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 11 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: soep met kikkererwten en kastanjes

Deze soep met kikkererwten en kastanjes heeft misschien niet de mooiste kleur, maar ugly delicious is het nieuwe culinaire zwart (vraag maar aan David Chang), dus wat zou het? En kikkererwten en kastanjes zijn toevallig een héle lekkere combinatie. Een eenvoudig recept met een verrassend resultaat!

De Italianen maken deze soep in verschillende varianten, maar de combinatie kikkererwten en kastanjes is een constante. Een heel lekker vullend soepje waarvan je er weer even tegenaan kunt. Ook fijn: het een volledig veganistisch recept.

Soep met kikkererwten en kastanjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Soep met kikkererwten en kastanjes

Verwarm een eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit de geplette tenen knoflook en de takjes rozemarijn kort aan met een snuf zout.

Doe 3/4 van de kikkererwten in de pan samen met de laurierblaadjes en giet de groentebouillon erbij. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg dan 3/4 van de gepelde kastanjes toe aan de soep. Verkruimel ze tussen je vingers terwijl je ze in de pan gooit. Het hoeft allemaal niet zo precies. Roer goed door en laat nog eens 15 minuten zachtjes pruttelen.

Vis de rozemarijn en laurier uit de pan. Pureer ongeveer de helft van de soep glad met een staafmixer.

Nu mag je bepalen wat je van de dikte van de soep vindt. Te dik? Voeg dan nog wat extra bouillon of gekookt water toe. Te dun? Laat dan nog eventjes pruttelen. Breng op smaak met nog wat extra zout en peper.

Roer de rest van de kikkererwten en kastanjes (verkruimel ze weer tussen je vingers) door de soep. Serveer met een beetje olijfolie eroverheen gedruppeld.