Melvin Sturm
Melvin Sturm Restaurants 2 mrt 2024
Leestijd: 4 minuten

Goed Mexicaans restaurant gezocht? Dit zijn de leukste door heel Nederland

De Mexicaanse keuken is al een tijdje aan een opmars bezig in Nederland en we love it! Weg met die bloemige neptortilla’s, gekke kruidenmixen en slappe salsa’s: het echte werk is (eindelijk) here to stay. Zoek je een goed Mexicaans restaurant? Culy zet de beste voor je op een rijtje!

Amsterdam

Coba

Deze authentieke Mexicaanse taqueria kreeg van culinair recensenten louter complimenten. Je eet hier taco’s met een culinaire twist. Zo kun je hier taco’s met kalfszwezerik, bloedworst of pulpo eten. Ook vind je hier dé taco’s el pastor: populair Mexicaans streetfood waarvoor varkensvlees aan het spit wordt gegaard, zodat het een knapperig korstje krijgt. Het wordt geserveerd op taco’s met gegrilde ananas. Moet je een keer heen, al is het maar voor een mezcalletje aan de bar bij het met kaarslicht verlichte interieur.

Bacalar

Bacalar opende in 2020 haar deuren en was vanaf het eerste moment een regelrechte hit. De voormalig chef van bovengenoemde Coba opende het rauwe Bacalar en serveert daar tot op de dag van vandaag excentrieke en authentieke taco’s waar je geen genoeg van kunt krijgen; een heerlijk Mexicaans restaurant.

Mexicaans restaurant Oaxaca

Hoewel je in hartje Amsterdam zit, waan je je bij Oaxaca voor even in Mexico. Hier serveert chef Joan Bagur de authentieke Mexicaanse keuken en vind je een overweldigend aanbod van waanzinnige mezcal. De chef heeft ruim 23(!) jaar lang de Mexicaanse keuken bestudeerd en importeert zijn ingrediënten vanuit zijn eigen boerderij in Spanje.

Binnenkort lees je op Culy een uitgebreid verslag over Oaxaca in Amsterdam.

MasMais Taqueria

Bij MasMais Taqueria in Bos en Lommer nemen ze taco’s serieus, héél serieus. Als één van de weinige taqueria’s in Europa maken ze hun tortilla’s zelf: een arbeidsintensief proces dat resulteert in fantastische tortilla’s met een duizelingwekkend maisaroma. Qua toppings is de keuze beperkt maar doordacht en kwalitatief.

MasMais Marisqueria

Never change a winning team moesten ze bij MasMais gedacht hebben, nou mooi niet! Na het succes van het eerste restaurant raakten de eigenaren geïnspireerd door de vele Mexicaanse visrestaurantjes en openden ze niet ver van hun og-locatie een tweede vestiging met de focus op vis: MasMais Marisqueria.

Flora Taqueria

Of Flora Taqueria 100% authentiek Mexicaanse gerechten serveert, durven we niet te zeggen. Wat maakt het ook uit, want de creaties van deze Amerikaanse zijn zo waanzinnig dat TexMex hier een niveau heeft bereik dat we nooit eerder in Nederland hadden. Niet zo gek er iedere dinsdag rijen-dik met Amerikaanse expats voor de wekelijkse pop-up bij Biscuit Baby voor de deur staan. Ultiem comfort food van Amerikaanse topkwaliteit!

Tacoteca ten katemarkt

Officieel is Tacoteca geen Mexicaans restaurant, maar een afhaalpunt op de Ten Katemarkt in Amsterdam West. Toch nemen we deze goedlachse mannen graag mee in dit lijstje. Van woensdag tot en met zaterdag maken ze taco’s met veel (heel veel) vlees waar je je vingers bij aflikt. Van steak tot buikspek: ze zijn allemaal fantastisch.

Rosario Cocina Mexicana

Laat je niet afleiden door de taco’s – die overigens ook fantastisch zijn – en probeer de gerechten eens uit. De verse zeebaars en de dungesneden kalfstong zijn twee winnaars waar niet tussen te kiezen valt.

Lupe

Lupe serveert verschillende gerechtjes die gasten met elkaar kunnen delen. Je vindt hier enchilada’s, tortilla’s, ceviche’s en nog veel meer. Ieder seizoen gooit de chef het menu om gooit hij zijn 20 jaar aan ervaring in de strijd om een nieuw menu te creëren. En alsof dat niet genoeg is serveert hij ook nog een wekelijkse special, top!

Den Haag

Mexicaans restaurant Queru

Van vistaco’s tot klassieke taco’s al pastor: Queru belooft authentieke Mexicaanse gerechten van Noord tot Zuid. Ga er heen voor de taco’s maar overweeg ook eens hun elotes of kip in mole poblano te bestellen.

Kua

Kua serveert de Mexicaanse klassiekers zoals je ze het liefst wil hebben. Vol van smaak met een waslijst van kruiden en ingrediënten. Van quesadilla’s tot enchilada’s: you name it  en ze hebben het.

Rotterdam

Supermercado

Op het menu bij Supermercado staan voor de verandering Latijns-Amerikaanse gerechten. Niet alleen taco’s dus, maar ook Peruaanse ceviche of Argentijnse ribeye. Al het vlees wordt op de houtskoolgrill gegaard.

Gerrillah Tacos

In de nieuwste foodhal van Rotterdam vind je twee chef’s die hun inspiratie vonden bij Amerikaanse foodtrucks uit de jaren 90. Achterhaald? Integendeel! Deze heren weten hoe je een taco naar een hoger level tilt.

Mexicaans restaurant Masa

Authentiek, kleinschalig en een sh*tload aan mescal, precies hoe we het graag zien! Je vindt hier verschillende vullingen om je eigen taco mee te pimpen en heerlijke alcoholvrije dranken.

Alfredos taqueria

Taco’s all day long is wat we willen. En dat kán ook bij Alfredo’s. Alfredo’s is een Mexicaans restaurant die veel gevarieerde taco’s met vis, rundergehakt en met Iberisch varkensvlees hebben. Koolsla en bierbeslag zijn elementen op de kaart die vaak terugkomen. Ook vegetariërs onder zijn hier op hun plek. Zo hebben ze een taco met gefrituurde bakbanaan in bierbeslag, met mango- habanero salsa, crema en rode koolsalade. Of eentje met paddenstoelen en sesam-pipian mole met geroosterde pompoenpitjes. Lekker!

Meer Mexicaans?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.