Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Groningen 21 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Bier-spijs combinaties in een kluis bij Graansilo in Groningen

In de oude graansilo in Groningen werden 130 jaar geleden nog verschillende graansoorten opgeslagen. Erna werden er biertjes van gebrouwen en pas sinds kort worden die gebrouwen biertjes er ook in grote getale geschonken. De oude graansilo herbergt namelijk een nieuwe hotspot met dito naam. En je raadt het al: hier draait alles om het Groningse Graansilo bier én om lekker eten: een combinatie waar wij van gaan stralen.

Gronings bier brouwen in de graansilo

Lang geleden was Groningen de graanschuur van Nederland en bij de Graansilo is dat nog goed te zien. Zo’n 130 jaar geleden werden hier allerlei graansoorten als tarwe en gerst opgeslagen. En precies dát zijn natuurlijk de hoofdingrediënten van bier. Geen toeval dat hier in 2018 de eerste biertjes van het Graansilo Bier werden ontwikkeld.

Naast een grote voorliefde voor bier, hebben de eigenaren van de Graansilo een behoorlijke passie voor lekker eten. Die twee factoren combineren ze in Graansilo. Waar je voor één keer geen wijn-spijs praatjes krijgt aan tafel, maar waar alles draait om de beste bier-spijs combo’s.

de Graansilo in Groningen
Bron: Restaurant Graansilo in Groningen

Geen menu bij de Graansilo

Ga je lunchen of dineren bij de Graansilo in Groningen, verwacht dan geen menu’s (die je van tevoren al uitgebreid kunt bestuderen). Je kiest namelijk óf voor de twee gangen lunch óf voor het vier gangen diner. Een bijpassend bierarrangement kun je er desgewenst bijbestellen.

Omdat je dus niet weet wat je kunt verwachten, ontdek je eigenlijk altijd wel nieuwe gerechten en smaken. Wat wél vaststaat is dat het gaat om heerlijke gerechten van chefs die er verstand van hebben. Nog een vaststaand feit: aan lekkere drank geen gebrek. Bier van de Graansilo dus (joh), maar ook biercocktails zoals een Golden Dove: een variatie op de klassieke Paloma.

Geen zin in een lunch of diner? Dan kun je bij de Graansilo ook uitstekend terecht voor een uitgebreide borrel, want van de borrelkaart wil je liefst alles bestellen. Garnalen- en rendangkroketjes, kara age (Japanse gefrituurde kip) met yuzu-mayonaise en gerookte rib eye zijn nog maar het topje van de ijsberg.

Graansilo in Groningen
Bron: Restaurant Graansilo in Groningen

Feestje in de kluis

Niet alleen het eten en drinken van de Graansilo is smaakvol, ook in het interieur is over alles nagedacht. De charme van de karakteristieke oude graansilo is in ere gehouden, waardoor het een frisse combi is van oud en nieuw. Daarnaast beschikt het pand over een groot zonovergoten terras aan het Winschoterdiep in de binnenstad. Er zijn zelfs plekken om – heel chique – aan te leggen met je boot.

Helemaal bijzonder: heb je iets te vieren óf wil je een uitje met vrienden zonder luistervinkjes? Huur dan de bierkluis! Dit is een sfeervolle bar in het souterrain van het pand én het is de plek waar de recepten voor het Groningse Graansilo bier werden ontwikkeld en bewaard. Goed speuren dus of je nog iets kan vinden!

Graansilo in Groningen
Bron: Restaurant Graansilo in Groningen

Adres en openingstijden Graansilo Groningen

Benieuwd geworden naar al dat heerlijks dat de Graansilo te bieden heeft? Snel erheen:

Griffeweg 4a

9724 GG Groningen

De Graansilo is geopend van dinsdag tot en met zondag vanaf 11:00 uur ‘s ochtends. Reserveer een plekje voor de lunch, het diner of een borrel en genieten maar!

Graansilo in Groningen
Bron: Restaurant Graansilo in Groningen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.