Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Restaurants 31 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

Bar Karakter: een combinatie van cocktails, bao buns (The Bao Bar!) en karaoke

Sommige restaurants hebben het allemaal: goede cocktails, een lekkere bier-kaart, heerlijke hapjes, een fantastisch interieur en niet één, maar twee privé karaokebarren. We beschreven zojuist Bar Karakter aan de Clerqstraat in Amsterdam. Een hippe hotspot die het zeker waard is om eens te bezoeken.

Bar Karakter heeft, zoals de naam al doet vermoeden, karakter. Zo is deze hotspot het beste te omschrijven, want het is een plek waar je je meteen thuis voelt. En met de onwijs grote boom (!) in het midden van het restaurant is het ook nog eens een Instagram-waardig plekje.

Bar Karakter in Amsterdam
bar karakter

Het menu van Bar Karakter

Als je van bao’s houdt, ben je bij Bar Karakter aan het goede adres. Het menu staat namelijk vol met de lekkerste bao’s. Zo kun je genieten van een Peking Eend bao met augurk en citroen, een gefrituurde kokos garnalen bao met sla, tartaar en yuzu, of een vega bao met gefrituurde tempeh, kimchi mayo en komkommer.

Er staan trouwens nog veel meer lekkere vega gerechtjes op het menu. Wat dacht je van een huisgemaakte oh na mi kimchi, of Mac ‘n Kimcheese. We see what you did there.

bar karakter

Zoete bao’s

Als toetje (of gewoon als hoofdgerecht, wat jij wilt) staan er ook zoete bao’s op het menu. Steamed custard buns, gefrituurde bao’s gevuld met mango ijs, groene thee ijs óf zwarte sesamijs en een topping van karamel.

Je kiest in totaal zes gerechtjes uit voor €25. En als je voor dat geld zes zoete bao’s wil kopen, dan moet je dat natuurlijk gewoon lekker doen. We won’t judge you!

Lekkere drankjes en cocktails

Maar met alleen een lekker menu kom je er natuurlijk niet. De drankjes moeten minstens even goed zijn! Uiteraard kan je bij Bar Karakter lekkere biertjes en wijntjes drinken, maar het wordt pas écht interessant als we de cocktailkaart bekijken. De lekkerste cocktails en spannende gin tonics staan op het menu.

karakter

Bij Bar Karakter doe je karaoke

Mocht je nog niet overtuigd zijn, dan halen de twee karaokebarren je vast wel over. Of je kan zingen of niet maakt niet uit, want het zijn twee privé kamers die je met een groep vrienden of collega’s kunt afhuren. Je hoeft er niet na een uurtje alweer uit, want je hebt de mogelijkheid om zo’n kamertje 3 tot 5,5 uur voor jezelf te hebben.

Alle nachtegaaltjes hebben 3000 nummers om uit te kiezen. Zit je liever aan de bar te luisteren naar hoe vals je vrienden wel niet zingen? Je kunt in zo’n karaoke zaaltje onbeperkt bier, wijn en fris drinken. Handig als je nog wat moed in moet drinken voordat je de microfoon pakt.

karakter

Het adres van Bar Karakter

De Clercqstraat 75 HS
1053AE Amsterdam

Bar Karakter is van zondag t/m donderdag geopend van 17:00 tot 01:00, en op vrijdag en zaterdag van 17:00 tot 03:00. Reserveren kan via de website. Voor karaoke en privé events, mail naar [email protected].

Nog meer toffe barren in Amsterdam? Try these:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.