Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Restaurants 24 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Pizzeria Pingjum in Friesland: Italiaanse pizza’s, Friese ingrediënten

Een Italiaanse keuken waar met veel liefde en aandacht traditioneel gekookt wordt, het liefste nog met biologische producten ook. Dat zien we maar al te graag. Het is dan ook niet heel gek dat Pizzeria Pingjum in Friesland al in verschillende tijdschriften, zoals de Delicious, ELLE eten en Libelle heeft gestaan.

Vers uit Friesland

Het allerleukste aan pizzeria Pingjum: dat ze Italiaanse tradities combineren met lokale producten uit Friesland. Verse vis, schelpen van ‘t Wad, biologische groenten en zuivel én vlees van eigen slacht: pizzeria Pingjum heeft het allemaal.

Daar maken ze pizza’s mee die een dunne, knapperige bodem hebben. Die beleggen ze bijvoorbeeld met échte Mozzarella en San Marzano tomaten (je weet wel, de állerlekkerste gepelde tomaten uit Italië). Alles om de pizza zo Italiaans mogelijk te laten smaken.

Pizzeria Pingjum
Bron: Pizzeria Pingjum

De pizza’s van Pingjum

Op onze favorietenlijst: de pizza frederica met tomaat, mozzarella, spek, artisjok en ui, de pizza gorgonzola  met tomaat, mozzarella, gorgonzola, walnoten en rucola en de pizza carlo met tomaat, mozzarella, spek, ei en ui. Maar dat is slechts een greep uit het uitgebreide aanbod.

Als voorgerecht kun je hier terecht voor zuppa al pomodoro, salami en kaas, olijven of verse schelpjes van ‘t wad. De hoofdgerechten wisselen dagelijks, zodat Pingjum er voor kan zorgen dat er dagelijks met verse producten gekookt wordt.

Geen zin in pizza? Ga dan vooral langs voor de dolces, oftewel de toetjes. Affogato van espresso met vanille ijs, een traditionele huisgemaakte tiramisu met ijs of een heerlijke panna cotta met fruit.

En natuurlijk, zoals het hoort in een Italiaans restaurant, worden ook de lekkerste wijnen geschonken.

Het adres van pizzeria Pingjum

Grote Buren 9
8749 GC Pingjum

Pizzeria Pingjum is elke woensdag t/m zondag geopend. Op woensdag is er een speciale pizza-avond. De pizzeria is geopend vanaf 17:00. Reserveren kan alleen telefonisch. Meer informatie kan je vinden op de website.

Ergens anders uit eten in Friesland?

Reageer op artikel:
Pizzeria Pingjum in Friesland: Italiaanse pizza’s, Friese ingrediënten
Sluiten