Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Restaurants 24 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Een van de beste pizza’s van het land eet je in Friesland, bij Pizzeria Pingjum

De kenners zijn het erover eens: bij deze pizzeria in hartje Friesland vind je misschien wel de lekkerste pizza’s van het land. Bij Pizzeria Pingjum dan ook met veel liefde en aandacht gekookt.

Verwacht een knapperige bodem die, zoals Pinjum het zelf omschrijft ‘zo Italiaans mogelijk’ is.

Een van de beste pizza’s van het land eet je in Friesland, bij Pizzeria Pingjum

Het allerleukste aan de kleine trattoria Pizzeria Pingjum: ze combineren Italiaanse tradities met lokale producten uit Friesland. Schelpen van ‘t Wad, biologische groenten en zuivel én vlees van eigen slacht: Pizzeria Pingjum heeft het allemaal. Wat ze er mee maken: pizza’s met een dunne, knapperige bodem dus. Belegd met echte fior di latte en San Marzano tomaten (je weet wel, de lekkerste gepelde tomaten uit Italië). Alles om dicht bij de Italiaanse tradities te blijven dus.

Het menu

Een greep uit het menu om alvast even te watertanden: naast klassiekers als pizza salsiccia picante en een bianca funghi (zonder tomaat dus), zien we ook een pizza frutti del nostro mare (uit onze zee), met tomaten, schelpen, ansjovis, knoflook, peterselie en vis van de dag.

Maar begin vooral met bijvoorbeeld een zuppa al pomodoro, salami en kaas, olijven of verse schelpjes van ‘t wad. De hoofdgerechten wisselen dagelijks, zodat Pingjum er voor kan zorgen dat er dagelijks met verse producten gekookt wordt.

En ook

Geen trattoria compleet zonder Italiaanse desserts, zoals klassiekers als de affogato, een traditionele huisgemaakte tiramisu met ijs of een panna cotta met fruit. Hiske Versprille van de Volkskrant is enthousiast en Snackspert gaf zijn Pingjum pizza 5 sterren: genoeg materiaal om met piepende banden richting Friesland te vertrekken dus.

Het adres van pizzeria Pingjum

Grote Buren 9, 8749 GC Pingjum
Check de website voor meer informatie.

Meer pizza-tips voor pizza-fans:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.