Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 10 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Post-Plaza in Leeuwarden: eten en slapen in een historisch gebouw

Bij Post-Plaza in Leeuwarden hebben ze het slim bekeken: ze vestigden zich in een het oude postkantoor van Leeuwarden. Middenin de binnenstad kun je nu genieten van een goed hotel en dito restaurant. In een verdraaid leuk jasje.

Post-Plaza in historisch Leeuwarden

Als je nog een keer een weekendje Leeuwarden wilde doen, is dit de plek waar je moet zijn. Het historische Bankgebouw & monumentale Postkantoor bevat 82 hotelkamers, elk one of a kind. Allemaal zijn ze een mooie mix tussen historisch en modern.

Maar je wil die lekkere hotelkamer natuurlijk ook af en toe verlaten. En dan is het goed toeven in het grand café van Post-Plaza. Hier kun je terecht voor ontbijt, lunch, diner, borrel. Maar ook voor high tea, high wine en high beer. Oftewel: 4 kleine gerechtjes met bijpassende drankjes. Leuk!

Post-Plaza Leeuwarden

Dit vind je misschien ook interessant: 6 x culinaire hotspots in Leeuwarden

Friese wereldkeuken

Leuk is dat ze bij Post-Plaza gerechten uit de wereldkeuken serveren, maar ook typische Friese producten én specialiteiten. Tot 17:00 uur kun je een van de boterhammen bestellen (bijvoorbeeld met de beste zalm van Leeuwarden, gerookt door Veltman Vis uit Harlingen of met Akkrumer plaatham met kruidenkaas), maar de rest van de kaart is gewoon de hele dag beschikbaar.

Zo zijn er flammkuchen, couscoussalade met veel groene kruiden en Friese schapenkaas, rilette van eend met een compôte van rode ui en pane carasau, bresaola van de Friese slager en gegrilde boerderijkip met een saus van sherry, zwarte rijst en groene groente.

Post-Plaza

Op z’n Fries: bij Post-Plaza krijg je stoere plateaus

De presentatie gaat hier op z’n Fries, dus op grote, stoere plateaus. Zonder opsmuk dus.

Ook als je geen hotelgast bent, kun je binnenlopen bij het grand café. De hele dag door. En wil je gewoon een kopje koffie of thee komen drinken? Dat kan natuurlijk ook. Er is een lounge, speciaal voor een kopje koffie of een borrel. Of kruip aan de leestafel voor een Flat White en de echte Friesche oranjekoek (met sinaasappel).

Post-Plaza

Het grand café van Post-Plaza is van zondag t/m donderdag open tussen 07:00 en middernacht. Op vrijdag en zaterdag van 08:00 tot 01:00 uur. Kijk online voor meer info over het hotel. Adres:
Tweebaksmarkt 27

8911 KW Leeuwarden

Meer restaurants in Leeuwarden?

Post Plaza Friesland
Post-Plaza
Hotel Post Plaza
Bron: Hotel Post-Plaza

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.