Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 3 sep 2023
Leestijd: 4 minuten

24x zomerse gerechten die je nog wil maken voordat de zomer voorbij is

September is aangebroken en dat betekent dat de herfst alweer hartstikke dichtbij is. En een nieuw seizoen, dat betekent nieuwe producten. Dus mocht je nog een zomerse favoriet hebben dan is dit hét moment om ‘m nog snel te maken. Check onderstaande lijst maar eens, grote kans dat jij al onderweg bent naar je favoriete boodschappenadres voor één van deze zomerse gerechten.

Veel succes met kiezen!

24x zomerse gerechten die je nog wil maken voordat de zomer voorbij is

Denk je bij zomerse gerechten aan fris, knapperig en niet al te warm, dan kun je je hart ophalen met deze lijst. Al is dat natuurlijk niet alles. Ook aan (noedel)soepen, barbecuegerechten én aanverwanten is gedacht. Algehele paniek bij warm weer? Dit werkt wel én niet op het gebied van eten en drinken bij hoge temperaturen.

Frisse salades

De behoefte aan fris en koud is groot tijdens benauwde dagen. Waar je in de winter vooral tijdens de lunch sporadisch trek kan hebben in een salade, snak je hoogstwaarschijnlijk in de zomer ook ‘s avonds naar een bordje vol lichts en knapperigs. En die uitkomst kan verrassender worden dan je denkt.

noedelsalade zoete aardappel voor zomerse salades
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zomerse pasta’s

Associeer je pasta met woorden als zwaar en heftig? Hoog tijd om je repertoire eens uit te breiden. De Italianen eten niet voor niets borden vol pasta tijdens zowel lunch als diner, of de temperaturen nou onder of ver boven nul liggen. Door voor frisse ingrediënten te kiezen en weg te blijven van de volle romige producten zet je binnen een mum van tijd de mooiste pastagerechten op tafel.

Frisse zomer pasta met doperwten en citroen voor lunch op kantoor
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Soepen

Soep alleen geschikt voor gure dagen? Dacht ‘t niet. Het is niet voor niets dat er in Azië tijdens de heetste dagen vooral goedgevulde soepen gegeten worden die ook nog ‘s flink pittig kunnen zijn. Probeer het eens en je zult zien: je wil niet anders meer.

Pittige wontonsoep / wontons maken met wontonvellen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Van de barbecue

Geen lijst met zomerse gerechten zonder gerechten van de barbecue. Zodra de eerste zonnestralen verschijnen trekt de gemiddelde Nederlander een sprintje richting de aanmaakblokken. En aangezien we hoogstwaarschijnlijk nog maar een paar van die broeierige dagen in petto hebben dit jaar, kun je het maar beter doorbrengen met onderstaande favorieten. En oh ja, vergeet vooral die sauzen niet.

bakbanaan van de barbecue
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zomers en snel

Hoge temperaturen kunnen nog wel ‘s je energiepeil omlaag trekken. Het gevolg: de behoefte om urenlang in de keuken te staan is vrijwel nihil. Hoe heerlijk is het dan ook om met weinig moeite iets ultiem zomers op tafel te kunnen zetten? Deze zomerse gerechten hebben alles in zich: zomerse ingrediënten, weinig tijd én weinig moeite.

Zomers tomatentaartje met ricotta
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Meer inspiratie voor de zomer:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.