Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 29 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: spicy Aziatische salade met eend en crunchy veggies

Deze spicy Aziatische salade met eend heeft alles waar je van gaat watertanden: sappige eend met een knapperig randje, crunchy veggies, een pittige, friszure dressing en granaatappelpitjes als juweeltjes. Want we eten óók met onze ogen.

Deze salade is stevig genoeg om door te gaan voor een maaltijdsalade, zeker in de lente/zomer. Wil je ‘m nog wat meer aankleden, dan kun je er noodles bij serveren. Die doen het ook heel goed met de dressing.

Rawit zijn hele kleine pepertjes die je bij de toko kunt kopen. Kun je ze niet vinden? Gebruik dan rode chilipeper. De palmsuiker kun je vervangen door kokosbloesemsuiker of gewone bruine suiker.

Spicy Aziatische salade met eend
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Aziatische salade met eend

Maak eerst de dressing: wrijf de knoflook samen met de palmsuiker in een vijzel tot een massa. Doe dan de rest van de ingrediënten erbij en roer ze goed door elkaar.

Snijd met een scherp mes ruitjes in het vetlaagje op de eendenborst, van ongeveer een halve centimeter diep. Wrijf ‘m daarna in met de five spice.

Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de eend erin, op de vetkant. Bak ongeveer zes minuten, draai om en laat nog 8 minuten bakken. Je wil dat de vetlaag is weggesmolten tot een krokant korstje en dat het vlees nog mooi rosé is. Haal uit de pan en laat een paar minuten rusten op een snijplank. Snijd er daarna dunne plakjes van.

Schik de sla, komkommer en wortel op twee grote borden. Bestrooi met de bosui en de granaatappelpitjes en leg op elk bord een paar plakjes eend. Strooi er de koriander en munt over en besprenkel met de dressing.

Meer Aziatisch koken? Bekijk al onze recepten voor Aziatische gerechten.

Culy Homemade: pittige Aziatische kipsalade met gebakken uitjes