Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 4 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: noedelsalade van zoete aardappel met maïs

Als je eenmaal een spiralizer hebt aangeschaft, wil je daar natuurlijk zo veel mogelijk mee spelen. Met deze noedelsalade van zoete aardappel kun je je gelukkig helemaal uitleven.

En als je geen spiralizer hebt?

Heb je geen spirelli? Je kunt de zoete aardappels ook gewoon in hele dunne reepjes snijden, met een mandoline of een scherp koksmes. Zelfde effect!

In het originele recept van Pinch of Yum worden in de dressing twee chipotlepepers in adobosaus gebruikt. Die zijn tegenwoordig steeds beter verkrijgbaar. Kun je ze niet vinden? Gebruik dan een scheut kant-en-klare chipotlesaus of vervang het door 1 theelepel pimentón.

De salade is heerlijk als lichte avondmaaltijd of als lunch (fijn om mee te nemen naar je werk bijvoorbeeld), maar je kunt er ook een volwaardige avondmaaltijd van maken met bijvoorbeeld wat gegrilde kippendijen.

noedelsalade van zoete aardappel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze noedelsalade van zoete aardappel

Schil de zoete aardappelen en maak er noedels van met de spiralizer.

Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de zoete aardappel-noedels ongeveer twee minuten, zodat ze wat zachter worden.

Haal ze uit de pan en voeg de maïskorrels toe. Zet het vuur medium-hoog en laat de maïskorrels roosteren tot ze donkere plekjes beginnen te krijgen.

Maak nu de dressing: doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en laat draaien tot je een mooie dressing hebt.

Meng de noedels met de maïs en de zaden. Schenk de dressing erover en maak af met wat fijnhakte koriander.

noedelsalade van zoete aardappel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy