Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 13 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: vega zomer pizza met perzik, Burrata en pesto

Loopt het water je al in de mond bij het zien van deze zomer pizza met perzik, Burrata en pesto? Wacht dan maar tot je ‘m proeft. Want deze pizza gaat tot de laatste kruimel op.

Wij maken deze zomerpizza’s met kant-en-klare pizzabodems met groente. Die zijn zo lekker makkelijk (en je krijgt meteen wat extra veggies binnen). Maar je kunt er natuurlijk ook vers pizzadeeg voor gebruiken.

En hoewel er niks gaat boven zelfgemaakte pesto, zijn er tegenwoordig ook prima kant-en-klare pesto’s van goede kwaliteit te koop. Bijvoorbeeld bij de Italiaanse delicatessenwinkel of bij Marqt.

Welke route je ook kiest: sowieso is deze zomer pizza met perzik lekker snel klaar. En gelukkig maar, want hier wil je in rap tempo je tanden inzetten.

Zomer pizza met perzik
Bron: Nancy van Batenburg (voor Culy) Culy.nl

Zomer pizza met perzik en Burrata

Laat de oven goed heet worden op 220 graden. Wrijf de pizzabodems in met een beetje olijfolie en bak ze ongeveer 4 minuten voor, zodat ze lekker knapperig worden.

Bestrijk de pizzabodems daarna met wat pesto (zoveel als je lekker vindt). Drapeer de courgettelinten op de pizza.

Verdeel de schijfjes perzik en de Burrata over de pizza’s. Bestrooi met de gedroogde chili en de pijnboompitten en druppel er nog wat olijfolie overheen.

Bak de pizza’s in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin. Draai er nog wat verse zwarte peper overheen en beleg met de verse basilicum. Druppel er eventueel nog wat honing overheen en snijd de zomer pizza’s in stukken.

Zomer pizza met perzik
Bron: Nancy van Batenburg (voor Culy)