Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 25 aug 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: zomerse ovenschotel met aardappeltjes, venkel, zalm en tomaat

Warm weer en gerechten uit de oven? Deze zomerse ovenschotel met krieltjes, zalm, venkel en tomaatjes bewijst dat die twee erg goed samengaan. De yoghurt, verse kruiden en rode ui in de toppings geven deze bakplaat een extra portie frisheid. Daardoor is ‘t echt het type eten waar je op een zonnige dag naar verlangt.

Wil je de zomerse ovenschotel liever vega houden? Je zou de zalm dan kunnen weglaten en er na het bakken nog wat extra zongedroogde tomaatjes aan kunnen toevoegen. Dat geeft ‘t een lekker vetje en past goed bij de andere smaken.

Zomerse ovenschotel met krieltjes, zalm en tomaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zomerse ovenschotel met aardappeltjes, venkel, zalm en tomaat

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook en kook de krieltjes gedurende 5 minuten. Giet af en dep een beetje droog met een schone theedoek.

Stort de aardappeltjes uit op een traybake en voeg ook de venkelreepjes, de tomaatjes, de kappertjes, het citroensap en de knoflook toe. Geef het geheel een plens olijfolie en kruid af met zout en peper.

Zet 20 minuten in de hete oven.

Voeg tenslotte de zalm toe en draai je oven op de grillstand. Zet de bakplaat nog eens 4 minuten onder de hete grill zodat de zalm mooi rosé wordt.

Haal de zomerse ovenschotel uit de oven en maak af met de Griekse yoghurt, de verse kruiden en de rode ui.

Zomerse ovenschotel met krieltjes, zalm en tomaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.