Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 18 jun 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: zomerse bladerdeegtaartjes met ricotta, tuinbonen en munt

Deze hartige bladerdeegtaartjes met tuinbonen, ricotta en munt zijn een echte allemansvriend. Presenteer ze op tafel bij een zomerlunch of als voorgerecht en je stemt iedereen tevreden. Wij vinden ze heerlijk op deze manier (dus vega!), maar mag het wat extra? Leg er dan gerust een beetje Parmaham op.

En heb je in de tuin nog andere verse kruiden, zoals dille of basilicum? Gooi ze er gerust nog bovenop, voor een extra portie ZOMER!

hartige bladerdeegtaartjes met ricotta, tuinbonen en munt
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Hartige bladerdeegtaartjes met ricotta, tuinbonen en munt

Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de 5 bladerdeegvierkantjes op de bakplaat.

Vouw nu langs de vier zijden van de deeglapjes een rand deeg van 1 cm naar binnen. Duw de randen voorzichtig aan en bestrijk de randen met het losgeklopte eimengsel.

Prik met een vork in het middelste deel van de deeglapjes willekeurige gaatjes (ongeveer 8 per deeglap). Zet de bakplaat in de oven en bak 15 minuten tot het bladerdeeg mooi goudbruin is. Haal uit de oven en laat afkoelen. Duw het bladerdeeg eventueel voorzichtig plat met de achterkant van een eetlepel.

hartige bladerdeegtaartjes met ricotta, tuinbonen en munt
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Maak intussen de spread van tuinbonen. Doe daarvoor alle ingrediënten in een blender en mix tot een chunky massa. Proef en kruid eventueel af met extra zout & peper.

Is het bladerdeeg afgekoeld? Verdeel dan de tuinbonen, de ricotta en de muntblaadjes over de taartjes. Werk de hartige bladerdeegtaartjes af met een scheutje extra vierge olijfolie van kwaliteit en met een snuf zeezout en zwarte peper.

hartige bladerdeegtaartjes met ricotta, tuinbonen en munt
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer zomer?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.