Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 28 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: pittige Spaanse bonensoep met venkel en chorizo

Van deze pittige Spaanse bonensoep wordt iedereen blij. Hij is makkelijk te maken, snel klaar en ultiem verwarmend, met dank aan de pittige pimentón (gerookt paprikapoeder) en de chorizo.

Het leuke aan dit gerecht is dat je kunt variëren met de ingrediënten. Beetje witte kool over? Gooi het erin! Reepjes paprika? Ook lekker. Of voeg eens een keer andere bonen toe.

Pimentón (gerookt paprikapoeder) is een typisch Spaans ingrediënt dat je tegenwoordig ook in veel (grote) supermarkten kunt vinden. Kun je er niet aan komen, gebruik dan wat gewoon paprikapoeder en eventueel wat chiliflakes voor een beetje pit.

Spaanse bonensoep met venkel en chorizo
Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je de soep

Fruit de ui, knoflook en venkel in een pan met olijfolie op laag vuur tot ze lekker zacht zijn en beginnen te karameliseren.
Doe er het gerookte paprikapoeder bij en eventueel wat venkelzaad en laat een minuutje meebakken.

Gooi de blokjes chorizo erbij en bak die even goed aan, tot de chorizo wat van zijn kruiden en olie loslaat. Doe dan de aardappel in de pan en bak die ook eventjes mee.

Voeg de tomatenpuree toe en laat die een minuutje bakken om te ‘ontzuren’. Voeg dan ook het blik tomaten toe en de bouillon. Gooi een laurierblaadje in de pan en laat de soep even sudderen, ongeveer 10 – 15 minuten, tot de blokjes aardappel gaar zijn.

Doe er dan de uitgelekte kikkererwten en cannelinibonen erbij en laat die nog even doorwarmen in de soep (een minuut of twee). Serveer de soep met wat van het groene loof van de venkel en geniet!

Spaanse bonensoep met chorizo en venkel

Meer stevige soepen:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.