Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Kooktips 13 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Tip voor de zomer: razendsnel watermeloensap maken

De zomer schreeuwt om frisse dorstlessers als sapjes, groentes en fruit. Een schijf watermeloen bijvoorbeeld. Wat nu als we je vertellen dat je van zo’n gigantische watermeloen in mum van tijd heerlijk watermeloensap maakt met maar één keukentool die iedereen heeft: de handmixer. En dat zónder gedoe!

Maar misschien wel met geknoei, dus trek geen wit aan.

Een korte ode aan de watermeloen

Zodra de watermeloenen in de schappen belanden, weten we het zeker: de zomer is begonnen. De grote groene ballen met een bijna kunstzinnig patroon stellen ons vrijwel nooit teleur. Goed, het enige lastige is dat ze zo zwaar zijn om naar huis te tillen samen met al je andere boodschappen. Is dat je eenmaal gelukt, dan maak je je op voor een waar feestje. Scherpste mes erbij, boven en onderkant eraf zodat ‘ie niet wegrolt en snijden maar.

En dan, die eerste hap. Watermeloen past wat ons betreft echt in het rijtje met asperges, tuinbonen, Hollandse nieuwe en aardbeien: seizoensproducten waar bij de eerste hap (ogen dicht, niet vergeten) een video met al je favoriete zomerse herinneringen wordt afgespeeld. Ultiem genot! Dan hebben we ‘t nog niet eens gehad over de veelzijdigheid van de gigantische vrucht. Zoet door salades, in smoothies of puur als sapje. Hartig en dan gegrild met blauwe kaas ernaast of gerookt en verwerkt tot vega steak tartaar. De mogelijkheden zijn eindeloos, gelukkig kunnen we er ook nog een hele zomer van genieten.

Razendsnel watermeloensap met de handmixer

Dorst gekregen en ontzettende zin in watermeloen van bovenstaande ode? Komt dat even goed uit. Onlangs stuitten we op een heel makkelijke truc om razendsnel watermeloensap te maken. Je kent vast de video’s waar men een luikje snijdt in de watermeloen en ‘m daarna vol gooit met drank. Dit is min of meer hetzelfde principe, maar dan slaan we de drank over.

Zet een watermeloen op een snijplank en snij de boven en onderkant eraf. Zo rolt ‘ie niet weg als je gaat snijden. Snijd hierna een vierkantje bovenin de watermeloen. Pak je handmixer erbij en doe er één garde in en steek ‘m in dat vierkantje. Even mixen en je zult binnen 5 minuten een supervers watermeloensap uit de meloen gieten.

Dol op watermeloen maar geen zin in een sapje? Maak dan eens een zomerse poke bowl met watermeloen, een watermeloensalade met ham en citroenpesto of kijk eens tussen onze lekkerste recepten met watermeloen voor nog meer ideeën.  

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.