Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 27 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Culy Homemade: pittige wontonsoep met maar 5 ingrediënten

De bouillon voor deze pittige wontonsoep is binnen twee minuten klaar. Beloofd! Ook heb je er maar 5 ingrediënten voor nodig. Drukke dag in aantocht? Dit wordt je redding voor het avondeten.

Er is echt niks mis met een zak kant-en-klare wontons uit de toko. Wat heet: we hebben zelf ook altijd wel zo’n zak in de vriezer liggen bij wijze van voorraad. En die kun je ook prima gebruiken in deze pittige wontonsoep. Dan heb je binnen een paar minuten een soepje op tafel staan.

Culy Homemade: snelle Chinese wontonsoep

Toch raden we je aan om ook een keer zelfgemaakte wontons in die soep te laten plonzen. Als je eenmaal de slag van het vouwen te pakken hebt, is het eenvoudiger dan je denkt. Zelfgemaakte wontons hebben een zijdezachte textuur en een verse vulling die je helemaal naar eigen smaak kunt kruiden. Heb je wontons over, vries ze dan in!

Pittige wontonsoep
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Pittige wontonsoep maken

Voor de zelfgemaakte wontons:

  1. Doe de de lente-ui, knoflook, bieslook, koriander en shiitake in de kom van een keukenmachine en maal ze fijn. Voeg de garnalen toe, samen met de sojasaus, sesamolie en suiker. Laat de keukenmachine nog even draaien tot alles goed is gemengd.
  2. Tijd om de wontons te vouwen. Zet een kommetje met koud water klaar.
  3. Neem een velletje in je hand, doop je wijsvinger in het water en smeer de rand in. Verdeel ongeveer een theelepel van de vulling over het midden van het wontonvel. Vouw dan de onderste punt over de vulling naar de bovenste punt. Druk goed dicht. Je hebt nu een driehoekje in je handen. Vouw dan de twee buitenste punten naar onderen. Breng ze naar elkaar toe en plak ze aan elkaar met wat water (leuk weetje: ze noemen deze vorm ook wel ‘The Dark Knight Rising’ omdat het wat weg heeft van het hoofd van Batman).
  4. Breng een grote pan met water aan de kook. Zet het vuur iets lager zodat het water zachtjes kookt en laat de wontons ongeveer 4 minuten garen, tot ze boven komen drijven. Dit moet je misschien in een aantal delen doen. Schep de gare wontons in serveerkommen en giet daar straks de bouillon eroverheen.

Wontonsoep maken:

  1. Breng in een andere pan de kippenbouillon aan de kook en voeg de oestersaus en de chili-olie toe (maak de soep zo pittig als je wilt). Roer door elkaar. Als je kant-en-klare wontons gebruikt, kun je die volgens de aanwijzingen op de verpakking in de soep gaar laten koken.
  2. Schep de gare wontons in serveerkommen en giet de bouillon eroverheen. Garneer de pittige wontonsoep met wat van de fijngehakte bieslook.

Meer Aziatische soepen:

Zelf wontons maken voor pittige wontonsoep
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.