Ultiem zomers: snelle paella met garnalen, doperwten en citroen

Snel paella maken: is dat √ľberhaupt mogelijk? Jazeker, dat kan. Dit recept voor paella met garnalen, doperwten en veel citroen levert het bewijs. Zomerser dan dat wordt het niet!

Wij vinden dit een uitermate geschikt recept voor op een zwoele zomeravond. Je hebt wel trek in iets lekkers, maar eigenlijk wil je liefst de hele avond met je neus in de zon zitten. Met deze snelle paella hoef je gelukkig amper 15 minuten in de keuken te staan. Dat komt omdat de rijst van Tilda die je hier gebruikt al gestoomd én op smaak gebracht is.

Kortom: na amper een kwartiertje loop je al je keuken uit en zet je zomerse kost op je tuintafel. En vergeet die kan sangria niet hé?

Sangria: zo maak je het traditioneel óf net-even-anders

Snelle pa√ęlla met garnalen
Bron: Tilda rijst

Zo maak je de snelle paella met garnalen

Breng water aan de kook en kook de erwten ongeveer 4 minuten.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de garnalen.

Verwarm ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.

Giet de erwten af en spoel koud met ijskoud water.

De garnalen zijn gaar wanneer ze van buiten helemaal roze zijn en van binnen wit. Pel de garnalen en breng op smaak met peper en zout en het citroensap van één citroen. De andere citroen snijd je in plakjes of schijfjes.

Roer de erwten door de rijst, het liefst met een vork zodat de rijst mooi luchtig blijft.

Verdeel de rijst over vier diepe borden en leg hier de garnalen op. Garneer met de platte peterselie en plakjes of schijfjes citroen.

Snelle pa√ęlla met garnalen

Meer zomerse recepten?

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Ultiem zomers: snelle paella met garnalen, doperwten en citroen
Sluiten