Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 18 dec 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: snelle noedelsoep met kip en spinazie

Deze snelle noedelsoep met kip en spinazie is favoriet op de redactie voor een op een drukke doordeweeksedag. Of een luie zondag. Want eigenlijk gaat ‘ie er altijd wel in. En de bereiding is zó gepiept.

Hou je niet zo van de smaak van gember, snijd ‘m dan in dikke plakken en rijg die aan een satéprikker. Als de noedelsoep klaar is, vis je die er zó uit. Sowieso raden we je aan om de plakjes gember lekker fijn te snijden.

En vergeet niet om die zachtgekookte eieren erbij te maken! Want er gaat niets boven een zachte eidooier in je noedelsoep…

Snelle noedelsoep met kip
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Snelle noedelsoep met kip

Wrijf de kipfilets in met zout en peper en leg ze in een schaal met de sojasaus en de Shaoxing-rijstwijn.

Breng de bouillon in een ruime pan aan de kook. Doe de steranijs en de gember erbij. Voeg ook de kipfilets, samen met sojasaus en Shaoxing-rijstwijn toe aan de pan. Laat ongeveer 8 minuten koken, tot de kipfilets gaar zijn. Haal ze uit de pan en laat ze kort rusten op een snijplank.

Voeg de eiernoedels toe aan de pan met bouillon en laat ze in ongeveer 2 minuten gaarkoken. Meng de spinazie erdoor, tot ‘ie geslonken is.

Snijd de kipfilets in plakjes. Dien de noedelsoep op in grote kommen en leg de plakjes kip erbovenop. Bestrooi met de sesamzaadjes, gehakte koriander en bosui.

Halveer de zachtgekookte eieren en leg een helft op elke kom noedelsoep. Giet er een klein scheutje sojasaus overheen. Voeg tot slot naar smaak nog wat Sriracha toe.

Meer snelle recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.