Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 4 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: zomerse poké bowl met watermeloen

Heerlijk op warme zomerdagen, deze vegan poké bowl met watermeloen. Door watermeloen in kleine blokjes te snijden en die een tijdje te laten marineren in Aziatische smaakmakers als sojasaus, rijstazijn en gember krijg je sappige smaakbommetjes.

Voor dit recept laat je de watermeloen een paar uur tot een nachtje marineren. Er is eigenlijk geen kunst aan: je stopt het in een bakje, zet het weg in de koelkast en de volgende dag kun je er je poké bowl mee samenstellen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is de rijst koken en de bowls opmaken.

> Ook lekker: poké rijstwafels met verse tonijn en srirachamayonaise

Poke bowl met watermeloen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Vegan poké bowl met watermeloen

Begin met het marineren van de watermeloen. Snijd de watermeloen in kleine blokjes, ongeveer zo groot als je met rauwe vis als tonijn of zalm zou doen. Doe ze in een ruim afgesloten bakje.

Meng alle ingrediënten voor de marinade minus de olijfolie en sesamolie in een keukenmachine of blender. Druppel de olijfolie en sesamolie erbij terwijl je de machine laat draaien.

Giet de marinade bij de watermeloen, schep even door en zet dan in de koelkast tot gebruik. Als je eraan denkt, kun je de bak af en toe even zachtjes schudden of de inhoud omscheppen.

Aziatisch gemarineerde watermeloen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Tijd om de vegan poké bowls op te maken. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng daarna op smaak met een eetlepel sojasaus en een eetlepel rijstazijn. Schep de rijst in de kommen.

Verdeel nu de rest van de ingrediënten over de poké bowls: de radijs, komkommer, zeewiersalade, bosuitjes en de gemarineerde watermeloen. Bestrooi met furikake en gebakken uitjes.

Meng in een kommetje de mayonaise en de sriracha door elkaar en verdeel met een knijpfles (bijv. een lege ketchupfles) over de poké bowls (scheppen mag natuurlijk ook).

Meer recepten voor poké bowls:

Vegan poke bowl met watermeloen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.