Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 4 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Culy’s way of high tea (inclusief onze beste recepten)

Zelf een high tea organiseren? Leuk project, en zo mogelijk de grootste uiting van liefde die je iemand kunt geven. Wij zetten je op weg met tips en de lekkerste high tea recepten.

Culy’s way of high tea

  • Bij high tea draait natuurlijk alles om thee. Mag het extra feestelijk? Een glas bubbels om je theekransje mee af te trappen misstaat niet.
  • Over die thee gesproken: die wil je in dit geval van de beste kwaliteit. Grofweg kun je daarbij onthouden dat losse thee altijd beter is dan de exemplaren uit zakjes. Ook kooktijd en -temperatuur zijn van belang. Doe je research en hou je aan de voorgeschreven adviezen – bittere thee wil je vermijden.
  • De meeste high tea’s bestaan uit een hartige gang, een zoete gang en scones (yes, in exact die volgorde), begeleid met verschillende soorten thee. Hanteer diezelfde volgorde als je de regels van de kunst wil volgen.
  • Verfijnde minihapjes komen het best tot hun recht op een etagère. Een leuke etagère hoeft niet veel te kosten en ook tweedehands kom je geregeld leuke exemplaren tegen.
afternoon tea in het Waldorf Astoria Amsterdam
  • Het zelf bereiden van alle high tea componenten kost wel wat werk. Wil je het jezelf makkelijk maken, ga dan voor een mix van gekocht en zelfgemaakt. Scroll door onderstaande high tea recepten en selecteer vooral zelf wat je zelf wil maken en wat je eventueel zou willen kopen. Het voordeel: de meeste happen zijn erg goed van tevoren te bereiden.
  • Werken rond een thema kan helpen bij het maken van je selectie. Fan van Japanse smaken? Ga bijvoorbeeld voor mini sando’s, gevulde eitjes met furikake en misokoekjes. Liever de Italiaanse kant op? Denk aan kleine crostini, mini panna cotta in glaasjes en koekjes als cantuccini. Je snapt ‘t!
Dolce & Gabbana afternoon tea van Waldorf Astoria
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Hartige high tea recepten

Hartige blader- en filodeeghapjes

Wortels in filodeeg
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Gevulde eitjes

gevulde eitjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Mini toasts en belegde broodjes

crostini met pastrami en zuurkool paasbrunch
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Originel hartige happen voor bij de high tea

Pulled pork burgertjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zoete high tea recepten

Macarons

macarons met oreo
Bron: Flourgirl

Koekjes

Biscuits uit Ted Lasso (koekjes)
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Scones

En tot slot: onmisbaar bij high tea zijn scones. Vaak worden ze als laatste geserveerd, met jam en een flinke dot clotted cream.

Kerst scones
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Meer voor theeliefhebbers?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.