Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 29 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: havermoutkoekjes met maar 3 ingrediënten

Het ideale havermoutkoekje heeft een knapperige buitenkant en een chewy binnenkant. Dat ideale havermoutkoekje hebben we nu gevonden. Het leuke is: je maakt deze snelle havermoutkoekjes met maar 3 ingrediënten! Verrassend: één daarvan is tahin.

Oké, eerlijk is eerlijk: naast havermout, lichtbruine basterdsuiker en tahin is het wel zo lekker om nog een snufje zout toe te voegen. Maar dat heb je toch wel in huis. Verder gaat er alleen maar een beetje water bij deze havermoutkoekjes. Dat heb je nodig om de tahin iets losser te maken en de ingrediënten aan elkaar te laten plakken.

De tahin geeft de koekjes een fijne, notige smaak. De basterdsuiker zorgt voor die knapperige buitenkant en chewy binnenkant. Het recept voor deze havermoutkoekjes komt van de website Food52.

Ook lekker: Zweedse havermoutkoekjes met chocolade

Havermoutkoekjes met maar 3 ingrediënten
Fotografie: Nancy van Batenburg voor Culy

Havermoutkoekjes met maar 3 ingrediënten

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet twee bakplaten klaar en bekleed ze met bakpapier. Heb je geen twee bakplaten, bak de havermoutkoekjes dan in twee sessies.

Meng de havermout met de suiker en het zout in een kom. Gebruik je handen, dan kun je eventueel samengeklonterde suiker los wrijven.

Voeg de losgeroerde tahini en het water toe en roer het met een houten lepel door elkaar tot je een deeg hebt.

Maak 16 balletjes uit het deeg en verdeel ze over de twee bakplaten. Druk ze met je handen iets plat op de bakplaat, zodat ze de vorm van een koekje krijgen. Deze koekjes lopen namelijk niet uit in de oven!

Bak de havermoutkoekjes in ongeveer 12 minuten goudbruin en gaar. Laat ze daarna afkoelen. Tijdens het afkoelen zullen de koekjes knapperig worden, met een chewy binnenkant.