Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 24 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: de beroemde biscuits (koekjes) uit ‘Ted Lasso’

Ted Lasso is een heerlijke feel-good-serie, niet in de laatste plaats omdat hoofdpersonage Ted zijn bazin elke dag trakteert op koekjes. Of hoe de Engelsen ze noemen: biscuits. Die zitten dan ook nog eens in een mooi roze doosje, als een onweerstaanbare traktatie. Culy legt je uit hoe je die beroemde biscuits uit Ted Lasso zélf maakt. Om cadeau te geven of gewoon voor jezelf.

De koekjes uit Ted Lasso zijn ontzettend eenvoudig en bevatten maar een paar simpele ingrediënten: boter, suiker, bloem en zout. Dat is het in feite wel. Gebruik dus het liefst goede (room)boter, want dat bepaalt de smaak. Het resultaat is een shortbread koekje, van boterig, kruimelig deeg dat smelt in je mond.

Het recept is overigens geen geheim: Apple TV+ heeft het originele recept voor de koekjes al eens gedeeld. Wij onderzochten diverse recepten en ontdekten zo de beste versie, die – geen verrassing – afkomstig is van Milk Bar. Deze koekjes zijn het ideale cadeau voor moeder(dag), voor een foodie friend of om iemand mee te verrassen die net zo’n fan is van de serie als jij.

Eiwitten over? Dit zijn handige recepten met eiwitten

Koekjes biscuits uit Ted Lasso
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

De biscuits (koekjes) uit Ted Lasso

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Vet de bakvorm goed in met een beetje boter en zet opzij.

Klop met een mixer de boter luchtig. Voeg dan ook de suiker en de poedersuiker (voorzichtig) toe en klop verder tot een glad en luchtig geheel. Meng de eidooiers er doorheen.

Meng dan kort de bloem en zout door het mengsel. Mix zeker niet te lang, dan wordt het beslag taai.

Verdeel het deeg over de ingevette bakvorm. Maak de bovenkant glad, maar druk het niet te hard aan.

Bak de biscuits in ongeveer 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven, tot je er een dun, goudbruin korstje op ziet ontstaan.

Laat het volledig afkoelen en snijd dan in 12 repen. Dat doe je door het vierkant eerst te halveren en daarna van elke helft zes repen te snijden. Stop ze in een (roze) doosje en maak er iemand blij mee (of jezelf!).

Tip! De website Salt Harvest Creatives heeft een sjabloon gemaakt dat je kunt uitprinten op stevig papier om zelf zo’n roze koekjesdoosje à la Ted Lasso te vouwen.

Meer beroemde recepten uit series:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.