Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 22 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: crostini met pastrami en zuurkool

Deze crostini met pastrami, zuurkool en mosterdmayonaise zijn het ideale hapje voor een brunch of een feestje. Tenzij je ze allemaal zelf op wilt eten natuurlijk, want zo lekker zijn ze.

Je hoeft eigenlijk bar weinig te doen voor deze crostini. Het is een kwestie van: goede pastrami halen, mosterdmayonaise maken en brood roosteren.

Maar wat deze crostini met pastrami pas écht sterrenstatus geeft, zijn de ingelegde mosterdzaadjes. Die maak je reuze makkelijk zelf. En het levert je meteen een potje vol op, die je bijvoorbeeld ook lekker bij dat patatje stoofvlees kunt gebruiken. Of op een gevuld eitje. Of bij gerookte zalm.

Geen tijd of zin om ze te maken? Je kunt ze ook kant-en-klaar kopen bij Manenwolf. Zij noemen het trouwens mosterd kaviaar. Wel zo sjiek.

crostini met pastrami pasen

Zo maak je deze crostini met pastrami

Wil je ook zelf ingelegde mosterdzaadjes maken? Doe dan 125 gram mosterdzaad in een pannetje met 175 milliliter rijstazijn, 175 milliliter water, 62 gram suiker en een theelepel zout. Breng het aan de kook en laat het mosterdzaad 45 minuten op laag vuur pruttelen. Daarna kun je de ingelegde mosterdzaadjes nog 2 maanden bewaren, in de koelkast.

Snijd het brood in plakken en rooster die onder de grill van je oven (dit gaat supersnel, dus hou het in de gaten!).

Maak de mosterdmayonaise door de mosterd met de mayonaise te mengen.

Nu kun je de crostini gaan beleggen. Smeer eerst wat mosterdmayonaise op het brood en leg er een plakje pastrami op (of zoveel als je lekker vindt). Leg op elke crostini een plukje zuurkool en daarbovenop een schepje van de mosterd kaviaar.

Maak af met flink wat zwarte peper en een klein takje dille.

crostini met pastrami en zuurkool paasbrunch
Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.