Shortbread cookies met fudge van ZTRDG

Elke week delen we een lekker recept van onze vrienden van ZTRDG.NL. Deze keer shortbread cookies met fudge!

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Mix de boter met de pindakaas en suiker romig. Hak de pecannoten grof en snij de fudge in kleine blokjes. Meng in een andere kom de bloem en zout. Spatel de bloem door het botermengsel. Roer er de pecanoten en fudge door. Vorm een bal van het deeg en wikkel in plasticfolie. Leg 30 minuten in de koelkast.

Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol het deeg uit tot één centimeter dik. Steek met een steekring, koekjesvorm of glas met een scherpe rand rondjes uit het deeg.

Verdeel de cirkels op de bakplaat, dek af met plasticfolie en zet weer 30 minuten in de koelkast. Zet de koekjes in de voorverwarmde oven en bak circa 15 minuten of totdat ze lichtbruin gekleurd zijn.

0009984_shortbread-cookies

Op ZTRDG.NL vind je heerlijke recepten van seizoensgebonden en vaak biologische producten. Bestel met één klik een recept of doe je boodschappen direct vanuit je luie stoel. Knettervers (vandaag bezorgd is gisteren geoogst!) wordt alles bij je thuisbezorgd. 

  • 100 gram boter
  • 20 gram pindakaas
  • 50 gram suiker
  • 50 gram pecannoten
  • 50 gram fudge
  • 130 gram bloem + extra om het werkblad te bestuiven
  • Snufje zout
Reageer op artikel:
Shortbread cookies met fudge van ZTRDG
Sluiten