Culy Homemade: gevulde eitjes op 3 manieren

Gevulde eitjes hebben niet zo’n hele sexy reputatie. Zonde, vinden wij. Want wat is er nu lekkerder dan zo’n zacht eitje met smeuïge vulling? Hier één recept voor gevulde eitjes, waarmee je 3 lekkere varianten maakt. We’re bringing sexy back!

Voor deze gevulde eieren gebruikten we een methode van Nigella Lawson. Van de eidooiers maakten we een vulling die we op drie verschillende manieren kruidden. Zo maak je met één recept 3 verschillende soorten gevulde eitjes.

Er is een klassieker, met een beetje (gerookt) paprikapoeder, mosterd en bieslook. Daarnaast een lekkere hartige variant met Sriracha en bacon. En tot slot een sushi-eitje met avocado, wasabi, reepjes nori en zalmeitjes (die koop je bij de meeste supermarkten met de feestdagen of anders bij de visboer).

Zo maak je deze gevulde eitjes:

Nigella heeft haar eigen methode ontwikkeld voor de perfecte gevulde eitjes: niet te hard, niet te zacht. En met perfecte goudgele dooiers die in het midden van het eitje blijven zitten (da’s wel zo handig als we ze straks willen uitlepelen en vullen). Maar je kunt ze natuurlijk ook koken op je eigen (vertrouwde) manier.

Breng water aan de kook in een grote pan en voeg de eieren toe. Laat ze 1 minuut koken en draai dan het vuur uit. Laat de eieren zo 12 minuten onafgedekt in de pan staan.

Zet een grote kom met ijskoud water met ijsblokjes klaar. Leg de gekookte eieren meteen in het koude water om ze te laten schrikken. Laat ze daarin 15 minuten staan, maar geen minuut langer.

Pel de eieren voorzichtig (!) en halveer ze over de lengte. Schep met een klein theelepeltje het eigeel uit de eieren en doe dat in een kom. Voeg de mayonaise en wat zout toe en prak het door elkaar met een vork.

Maak het mengsel nu helemaal glad met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg de olie toe en eventueel wat gekookt water om de juiste consistentie te krijgen. Het moet een dik, glad mengsel zijn dat straks makkelijk met een spuitzak is op te spuiten.

Één recept, 3 vullingen

Nu gaan we de 3 verschillende gevulde eitjes maken. Verdeel de basisvulling daarvoor over 3 verschillende kommetjes.

Voor de klassieke gevulde eitjes
Meng de de basisvulling met 2 theelepels mosterd en schep ‘m in een spuitzak (heb je geen spuitzak, schep het mengsel dan gewoon in de eitjes). Vul de eitjes met mooie toefjes en sprenkel er wat paprikapoeder overheen. Bestrooi met de fijngehakte bieslook.

Voor de gevulde eitjes met bacon en Sriracha
Bak de bacon knapperig en laat uitlekken op keukenpapier. Breek de bacon daarna in kleine stukjes.
Meng de basisvulling met de Sriracha en schep ‘m in een spuitzak. Vul de eitjes met de vulling en garneer ze met een paar stukjes bacon.

Voor de gevulde sushi-eitjes
Schep de basisvulling terug in de keukenmachine (of pak de staafmixer er weer bij). Snijd de avocado in kleine blokjes, doe die bij het eimengsel en mix tot een glad, groen geheel. Voeg wat van de wasabi toe en meng weer goed door. Proef even en voeg zo nodig meer wasabi toe.
Spuit het mengsel met een spuitzak in de eitjes. Garneer met wat reepjes nori en de zalmeitjes.

Voor 24 eitjes:

  • 12 eieren
  • 4 eetlepels mayonaise
  • Zeezout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Evt. wat gekookt water

Voor de klassieke vulling:

  • 1 à 2 theelepels Dijon mosterd (naar smaak)
  • Snufje (gerookt) paprikapoeder
  • 2 eetlepels bieslook, fijngehakt

Voor de bacon & Sriracha-vulling:

  • 2 plakjes pannenkoekspek
  • 1 à 2 theelepels Sriracha (naar smaak)

Voor de ‘sushi’-vulling:

  • 1 à 2 theelepels wasabi (naar smaak)
  • Een paar reepjes nori (knip ze van een groot vel)
  • 2 eetlepels zalmeitjes

Verder nodig:

  • Een spuitzak met stervormig mondstuk (optioneel)
Reageer op artikel:
Culy Homemade: gevulde eitjes op 3 manieren
Sluiten